Wimpers verven. Henna of wimper verf, wat kies je?

Wimpers verven. Henna of wimper verf, wat kies je?

Er zijn verschillende manieren om de wimpers te verven en dikker te maken. Hiervoor gebruiken we meestal mascara, mensen die volhardend zijn gebruiken misschien een wimperserum of castorolie. Je moet wel geduld hebben voordat je resultaat ziet. Is er een methode die langer resultaat geeft dan mascara en waar je wel snel effect van ziet? Jazeker, wimper verf of henna kan hierbij helpen!

Wimpers verven: poeder henna, gel henna of wimper verf?

Laten we beginnen met wat henna nou precies is. Het is gemaakt van gepoederde Lawsonia bladeren en wordt gebruikt voor het verven van wimpers, haar en wenkbrauwen. Verven met henna is significant anders dan de doorsnee haarverf, omdat:

  • henna gemengd met waterstofperoxide het haar vanaf de buitenkant bedekt en een andere kleur geeft. Het verdikt het haar ook en verbetert de algehele conditie van het haar.
  • verf gemengd met oxidant penetreert in het haar en verandert de kleur van binnenuit. Dit is permanent.

Wimpers verven: wat houdt het in?

Als je henna poeder gebruikt om de wimpers te verven, dan gebruik je gepoederde kruiden. In combinatie met gedemineraliseerd water, waterstofperoxide of hydrolase zoals rozenwater wordt het een pasta die het haar en de huid kleurt. Als je het op schoon haar aanbrengt, dan plakt het stevig tegen de haarschacht aan en verandert zo de kleur. Het voordeel van henna is, dat henna de wimpers of wenkbrauwen zichtbaar dikker maakt waardoor het haar langer wordt.

Gel henna is een eindproduct dat ook ontwikkeld wordt met natuurlijke kruiden erin. Het bevat waarschijnlijk ook verzorgende ingrediënten en stoffen die de kleur verbeteren. Gel henna bedekt het haar ook van buitenaf en zorgt ervoor dat het haar meer volume krijgt.

Verf voor de wimpers en wenkbrauwen bestaat uit chemicaliën. Vaak bestaan ze uit twee componenten en bevat de verpakking ammoniak en de verf die in een tube of zakje zitten. Daarnaast bevat de verpakking nog een oxidatiemiddel in een flesje. Met dit soort verf is het makkelijker werken, het blijft ook niet op de huid plakken (henna wel). Het verdikt het haar niet en wordt vaak gebruikt tijdens een lifting en lamination behandeling om de effecten nog een boost te geven en de wimpers donkerder te maken.

Thuis wimpers verven

Met wimper henna is het verven van de wimpers thuis ongelooflijk eenvoudig en goedkoop. In online en fysieke winkels vind je poeder henna, gel henna en andere wimper verf. Vaak vallen de prijzen ook wel mee. Alle producten zijn in verschillende kleuren te koop (zwart, donkerbruin, lichtbruin, rood, etc.) zodat je de kleur kan kiezen die bij jouw gezicht past. De producten zijn vaak geschikt voor zowel het verven van de wenkbrauwen als het verven van de wimpers, zodat je beide tegelijkertijd kunt verven.

Hoe bereid je jezelf voor om thuis de wimpers te verven?

Voordat je de wimpers gaat verven is het belangrijk om deze stappen te doorlopen:

  • Volg de instructies en bereid de verf voor voordat je hem aanbrengt. Reinig de wimpers goed. Verwijder je make-up grondig en maak de wimpers schoon met een wimper en wenkbrauw shampoo. Zo weet je 100% zeker dat er geen olie of andere restjes meer op de wimpers zitten.

Tip: als je henna gebruikt om ook de wenkbrauwen te verven, dan is het verstandig om de wenkbrauwen van tevoren voorzichtig te scrubben. Zo verwijder je de dode huidcellen en creëer je de perfecte basis voor de henna, wat dan beter op de huid blijft zitten.

  • Het is belangrijk om de huid rondom de ogen (inclusief de oogleden) goed te beschermen. Henna laat restjes achter op de huid, wat nuttig is als je de wenkbrauwen verft, maar wat vervelend is bij de wimpers. Hiervoor kun je vaseline of een andere vette crème gebruiken.
  • Henna en verf worden direct op de wimpers aangebracht. Je kunt dit zonder aanvullende bescherming doen, maar we raden je aan om een wattenschijfje te gebruiken. Maak deze nat en plaats hem op het onderste ooglid. Hierdoor wordt de huid beschermd waardoor het veel makkelijker is om henna op de wimpers aan te brengen.

Hoe verf je de wimpers zelf? Stappenplan

Je kunt de wimpers eenvoudig zelf verven met henna. Als je de wimpers en wenkbrauwen hebt voorbereid volgens bovenstaande stappen, dan kun je direct beginnen. We raden je aan om de henna eerst op één oog te doen en daarna op het andere, als je de behandeling zelf uitvoert.

  1. STAP 1: Maak de henna klaar volgens de instructies van de fabrikant. Hiervoor kun je een glas gebruiken, of een borstel of wattenstaafje. Als je henna poeder gebruikt, zorg er dan voor dat je de ingrediënten goed mengt.
  2. STAP 2: Plaats het eerder klaargelegde natte wattenschijfje op het onderste ooglid.
  3. STAP 3: Doe het ook dicht en breng de henna aan. Probeer het product grondig op alle wimpers te verspreiden.
  4. STAP 4: Laat de henna ongeveer 15 minuten op de wimpers zitten. Zorg dat je de instructies van de fabrikant volgt! Soms wordt aangegeven dat de verf 10 of 30 minuten in moet trekken. Dit maakt een groot verschil.
  5. STAP 5: Was de henna voorzichtig van de wimpers af. Dit doe je met warm water. Probeer ervoor te zorgen dat het niet in je oog komt en wrijf niet te hard over de wimpers. Henna is makkelijk van de huid en het haar te verwijderen.

Je bent klaar. Ga later verder met het andere oog. Zorg ervoor dat de wimpers de eerste 24 uur na de behandeling niet heel nat worden (zwemmen, lang bad of sauna), dan blijft het resultaat langer zichtbaar.

Wimpers verven: effecten

De effecten van henna op de wimpers zullen je verrassen. De wimpers zijn dikker, donkerder, gehydrateerd en glanzend. De wimperlijn wordt zichtbaar dikker. Hoewel henna op de wimpers misschien niet heel interessant klinkt, geeft het echt een diepere blik en meer definitie. Je hebt geen mascara meer nodig.

Verf maakt de wimpers niet dikker, maar zorgt ervoor dat de wimperlijn er dikker uitziet doordat de kleur van de wimpers donkerder is. Het oogframe wordt hierdoor scherper.

Wimpers verven: hoelang blijft het zitten?

De effecten blijven meestal 3 weken zichtbaar. De natuurlijke levenscyclus van wimpers zorgt ervoor dat ze op een bepaald punt uitvallen, dus je kunt de behandeling na een maand veilig herhalen. De effecten vervagen langzaam en op een natuurlijke manier, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de wimpers er slechter uitzien. Je kunt zelfverzekerd mascara aanbrengen of een wimperkrultang gebruiken, dit heeft geen invloed op de resultaten.

Wimpers verven: nazorg

Geverfde wimpers hebben geen speciale nazorg nodig, maar het doet ook geen kwaad. Als je de conditie van je wimpers wil blijven verbeteren, dan kun je het wimperserum van Nanolash gebruiken op de wimperlijn. Olie heeft wel een 'slechte' invloed op henna, dus het kan zijn dat de verf dan iets minder lang blijft zitten.

Zorg er ook door dat je voorzichtig bent met het verwijderen van je make-up. Wrijving is nooit goed voor de wimpers.

Wimpers verven: zijn er contra-indicaties?

Hoewel henna een natuurlijke verf is en geen ammoniak bevat, kan het wel invloed hebben op ons lichaam. Bekijk altijd de formule van een product op allergene ingrediënten.

Gebruik henna nooit op net gelamineerde wimpers of na botox of wimper lifting! Voor dit soort behandelingen worden chemische producten op de wimpers gebruikt. Henna kan ze dan extreem uitdrogen. Laat je informeren door je wimperartiest.

Het verven van de wimpers met henna of verf wordt ook afgeraden als je last hebt van ontstekingen of ooginfecties.

Wimpers verven tijdens lifting en lamination

Na lifting en lamination is het goed om de wimpers rust te geven. Zoals we al eerder benoemd hebben worden er chemische processen toegepast op de wimpers, die niet goed samen gaan met henna. Aan de andere kant hebben wimpers na zo'n soort behandeling hydratatie nodig.

Je kan de wimpers wel verven. Je kunt dit doen tijdens lifting en lamination. Wimperartiesten doen het vaak tegelijkertijd. Hoewel lifting en lamination zelf de wimpers voeden en verdikken kun je de effecten een boost geven door de wimpers te verven.

Wimper lifting en lamination thuis

Thuis je wimpers liften en lamineren is al een tijdje aantrekkelijk. Een aantal fabrikanten hebben geprobeerd tegemoet te komen aan de behoeften van klanten en hebben speciale wimper lifting kits ontwikkeld. Deze kunnen gebruikt worden door professionals maar zijn ook geschikt om thuis te gebruiken. De kits bevatten heldere instructies waardoor het hele proces veel makkelijker is. Bekijk deze post voor meer informatie over het thuis liften en lamineren van de wimpers.

LET OP: Niet alle kits bevatten wimper verf, dus het is verstandig om dit zelf aan te schaffen.Schrijf een reactie. Zodra de moderator het heeft goedgekeurd, wordt het geplaatst.