Gids over dragen van make-up met wimper extensions: waar moet je op letten?

Gids over dragen van make-up met wimper extensions: waar moet je op letten?

De effecten van wimper extensions kunnen het oog genoeg verbeteren, vrouwen kiezen er dan soms voor om geen make-up meer te dragen. Hier is niks mis mee en het bewijst hoeveel wimper extensions kunnen doen voor het uiterlijk en humeur. Als je jouw blik nog wel wil verbeteren, dan zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten.

Oogmake-up met wimper extensions: behoud de harmonie

Ongeacht welke wimper extensions methode je kiest (klassiek, volume of hybride), jouw ogen worden direct benadrukt en je blik krijgt veel meer diepte. Als je besluit om nog oogschaduw te dragen, zorg er dan voor dat je deze harmonie behoudt. Dikke oogmake-up in combinatie met volumineuze wimper extensions kunnen de ogen mooi uit laten komen bij bepaalde gelegenheden, maar je overdrijft snel waardoor de effecten van de wimper extensions niet meer tot zijn recht komen.

Waar moet je op letten?

 • De keus voor oogschaduw moet de effecten van wimper extensions niet overrulen. Kies voor lichte kleuren die passen bij de gehele look.
 • Oogpotlood is prima, maar houd het subtiel zodat je wimpers de focus behouden.
 • Een extra laag mascara op de onderste wimperlijn elimineert het ongewenste contract tussen de onderste en bovenste wimperlijn.
 • Je kunt de effecten van de extensions een boost geven door jouw wimperlijn een diepere look te geven. Hiervoor kun je een potlood gebruiken, waarmee je de wimperlijn mee definieert.

Modieuze make-up trends met wimper extensions

Make-up is een vorm van kunst die gedaan moet worden met de juiste hoeveelheid aandacht. Het is belangrijk om de eerder benoemde harmonie te behouden zodat de effecten niet overdreven lijken. Welke make-up looks kiezen vrouwen met wimper extensions?

 • Minimalisme met een fijne touch

In dit geval wint de natuurlijke look. Vrouwen kiezen vaak voor fijne definitie van de wenkbrauwen door bijvoorbeeld een pomade in een natuurlijke kleur te gebruiken, of hun vaak gelamineerde wenkbrauwen te laten zien. Kies oogschaduw in natuurlijke kleuren die de ogen op een fijne manier benadrukken. Je kunt ook oogpotlood gebruiken maar houd het wel simpel. Laat de lippen er natuurlijk uitzien, lipgloss of olie is voldoende om ze te laten glanzen. Je kunt ook kiezen voor een neutrale lippenstift met een kleur die dichtbij je natuurlijke lipkleur ligt. Pas dit aan met jouw 1:1 wimper extensions of de hybride methode. Deze make-up werkt voor elke gelegenheid en bij elke vrouw.

 • Fris en subtiele pastel look

Vrouwen houden vaak van experimenteren en opvallen. Pastelkleuren komen steeds weer terug in trends op het gebied van make-up en mode. Ze verbeteren natuurlijke schoonheid op een mooie manier en zijn vaak in contract met verschillende kleuren ogen. Oogschaduw in mint, lila, geel en blauw trekken zeker aandacht. Kleurrijke oogpotlood wordt steeds populairder omdat je er een creatieve make-up look mee kunt maken. Misschien niet de beste look om naar je werk te gaan maar ideaal voor een zomeravond of tijdens een festival. Wimper extensions met de hybride methode en kleurrijke haren maken zeker indruk op iedereen.

 • Intense smokey eyes

Als je op zoek bent naar een look voor een elegant evenement en droomt van een wat uitbundigere versie van jezelf, zet dan in op de betrouwbare smokey eyes en combineer het met volumineuze wimper extensions. Intense oogschaduw en goede blending maken je blik boeiend. Je hoeft geen oogpotlood te gebruiken, of je gebruikt hem om je wimperlijn licht te verdiepen.

 • Onweerstaanbare glans: glitter glam

Een te gekke avond uit vraagt om een net zo te gekke look! Ongeacht de methode wimper extensions die je gekozen hebt: ga voor glitter accessoires! Glitter oogschaduw? Of glitter oogpotlood en een klein beetje kleur om te matchen met je outfit? Vergeet ook niet een beetje highlighter aan te brengen in je ooghoeken. Je kunt ook speciale diamantjes gebruiken die aan je huid blijven plakken. Plak deze net onder je wenkbrauwbot. Shine en have fun!

Make-up met wimper extensions: problemen die je kunt tegenkomen

 • Nepwimpers vs. oogmake-up

Oogmake-up in combinatie met wimper extensions hoeft niet tricky te zijn. Je moet wel letten op de cosmetica die je gebruikt, als je een fout maakt kan het zijn dat je nepwimpers sneller uitvallen.

PROBLEEM: Hoewel crème oogschaduw zeker fans heeft, is het niet zo'n goede keus. Deze zijn op oliebasis en olie beschadigt de lijm waarmee wimper extensions vastzitten. Ook waterproof cosmetica geeft een groot risico op schade. Deze zijn ook op oliebasis en kunnen alleen verwijderd worden met een twee-fasen micellair water, wat ook op basis van olie is.

TIP: Gebruik klassiek of losse oogschaduw. Deze hebben een mooie pigment en zien er goed uit op het ooglid. Je wast ze er ook makkelijk af. Gebruik een vloeibaar of pen oogpotlood als je een eyeliner wil gebruiken.

 • Wimper extensions vs. foundation en concealer

Het lijken twee verschillende dingen die op twee verschillende gebieden werken, maar ze kunnen elkaar beschadigen.

PROBLEEM: De formule van jouw concealer of foundation kan lastig te verwijderen zijn. Soms kan het op je wimpers komen als je jezelf 's ochtends klaarmaakt. Het verwijderen van deze producten is erg lastig en kan de wimpers aan elkaar lijmen. Gezichtspoeder kan ook problematisch zijn als het op je oogleden komt. Ze verliezen automatisch hun diepe zwarte kleur en de extensions zien er dan veel slechter uit.

TIP: Pak een microborstel of wattenstaafje en maak deze voorzichtig nat met micellair water. Doe je ogen dicht en beweeg het wattenstaafje van de wortel van de wimpers tot de punt. Borstel daarna de wimpers met een spoolie.

 • Oogmake-up verwijderen met nepwimpers

Vergeet nooit om je oogmake-up te verwijderen: je ogen en wimpers zijn je dankbaar.

PROBLEEM: Nu dat je weet dat het gebruik van twee-fasen make-up removers en de verkeerde producten de wimpers kan beschadigen, is het de moeite waard om te letten op de basis accessoires in de badkamer. We bedoelen dan een wattenschijfje om je make-up mee te verwijderen. Deze onopvallende dingen kunnen veel problemen veroorzaken bij het verwijderen van je make-up met wimper extensions. De vezels kunnen op de wimpers komen en zijn lastig te verwijderen. Bovendien kunnen ze vast komen te zitten tussen de natuurlijke en nepwimpers en zo trek je snel je extensions eraf.

TIP: Gebruik één-fase micellair water om je make-up te verwijderen. Breng het aan op je vingers en maak het nat. Verspreid het schuim op je oogleden. Na een paar tellen lossen make-upproducten zoals oogschaduw en oogpotlood op.

 • Wassen van nepwimpers na make-up verwijderen

Dit is een belangrijke stap om een goede hygiëne en gezonde ogen te behouden.

PROBLEEM: Micellair water en make-up remover lotions zijn ontworpen om cosmetica op te lossen en maken het makkelijker om ze van de huid en het haar te wassen, maar ze kunnen restjes achterlaten. Daarom moet je altijd je gezicht met een gel wassen nadat je jouw make-up verwijderd hebt. De meeste van ons gebruiken hier een normale gel voor maar deze bevatten ingrediënten die de lijm kunnen beschadigen. Wat te doen?

TIP: Gebruik een wimper en wenkbrauw shampoo. Dit zachte product doet geweldig werk. 

Hoe gebruik je het?

STAP 1. Laat de shampoo schuimen. Je kunt kiezen voor de wimper en wenkbrauw shampoo van Nanolash, welke een speciale dispenser heeft.

STAP 2. Breng het schuim aan op je wimpers.

STAP 3. Glijd met je vingers voorzichtig door de haren, van de punt tot de wortel. Als je een schone, fijne borstel hebt kun je deze hier ook voor gebruiken. De haren glijden tussen de wimpers en reinigen de ruimte ertussen goed.

STAP 4. Spoel de shampoo af met lauwwarm water.

Klaar! Je wimpers zijn nu goed gereinigd. Je kunt je wimpers 's ochtends of 's avonds wassen. Je kunt ook een shampoo gebruiken als je voor je natuurlijke wimpers zorgt.Schrijf een reactie. Zodra de moderator het heeft goedgekeurd, wordt het geplaatst.