Gids: hoe verzorg je nepwimpers?

Gids: hoe verzorg je nepwimpers?

De verzorging van nepwimpers is net zo belangrijk als het verzorgen van je natuurlijke wimpers. Je wil de effecten van de wimper extensions immers zo lang mogelijk behouden, zodat je zo lang mogelijk kunt wachten met het plannen van een nieuwe afspraak bij de schoonheidssalon. Hier zijn een aantal eenvoudige tips voor de verzorging van wimper extensions of wimper strips, magnetische wimpers en DIY clusterwimpers.

Nepwimpers: waarom hebben ze verzorging nodig?

Wimper extensions zijn een niet-invasieve behandeling waardoor je wekenlang van een gedefinieerde blik kunt genieten. Het is daarvoor wel essentieel om op de hoogte te zijn van de algemene regels omtrent verzorging van nepwimpers. Zonder de juiste verzorging blijft je look niet lang in goede conditie. Hierdoor verspil je tijd en geld.

Verzorging van nepwimpers bestaat uit twee stappen:

 • Tot 48u na de behandeling: speciale verzorging;
 • Langer dan 48u na de behandeling.

Vandaag vertellen we je meer over beide stappen en geven we je tips om de stijl zolang mogelijk te behouden. Ook lees je meer over de verzorging van wimperstrips, magnetische wimpers en DIY clusterwimpers. Onthoud: de juiste verzorging is de sleutel naar een langdurig mooie look.

Hoe verzorg je nepwimpers de eerste 48 uur?

Dit is de meest belangrijke stap bij de verzorging van nepwimpers. Deze stap is verantwoordelijk voor de duurzaamheid van de hele look. Tijdens de eerste twee dagen na het aanbrengen van nepwimpers fixeert de lijm. Als we tijdens deze fase goed zorgen voor de wimpers en alle instructies van de schoonheidsspecialist opvolgen, dan zullen de effecten zeker veel langer zichtbaar zijn.

Er zijn 4 belangrijke punten, hier moet je je zeker aan houden tijdens de eerste 48 uur:

 1. Raak de wimpers niet teveel aan.
 2. Vermijd contact met water. Vergeet het zwembad, de sauna of hete baden. Vocht en hitte beschadigen de lijm.
 3. Probeer zo min mogelijk cosmetica te gebruiken rondom de ogen. Gebruik geen oogmake-up (mascara, oogschaduw, oogpotlood, etc.), twee-fasen make-up remover of vette gezichtscrèmes (olie lost de lijm op). Als het echt noodzakelijk is, breng het dan zo voorzichtig mogelijk aan.
 4. Wees bedacht op hoe je slaapt. Op je rug slapen is het beste, zo worden je wimpers niet tegen je kussen gewreven. Dit heeft ook invloed op de duurzaamheid van de effecten.

Verzorgen van wimper extensions: 48 uur na de behandeling

Het verzorgen van nepwimpers blijft belangrijk. Dit heeft een grote invloed op het uiterlijk van de nepwimpers en de duurzaamheid ervan. Hoewel de nepwimpers niet langer speciale verzorging nodig hebben, is het de moeite waard om op te letten met bepaalde activiteiten en producten, zoals:

 • Gebruik geen make-up remover op oliebasis (zoals twee-fasen micellaire lotions of make-up oliën). Hoewel de lijm al gedroogd is, kan olie de lijm wel verzwakken.
 • Was je oogleden en wimpers met fijne producten, aanbevolen door je schoonheidsspecialist, omdat deze formules de lijm niet beschadigen en zacht voor de ogen zijn.
 • Raak de nepwimpers niet te vaak aan en trek er zeker niet aan, omdat elke mechanische schade de look van je wimpers kan beïnvloeden.
 • Borstel de wimpers met een spoolie van je schoonheidsspecialist en zorg ervoor dat de spoolie altijd schoon is.

 • Ga niet te vaak en te lang naar het zwembad, de sauna of zonnebank omdat vochtige wimpers, blootgesteld aan hoge temperaturen, de lijm kan beïnvloeden.
 • De effecten van wimper extensions met klassieke, volume of hybride methoden zijn spectaculair van zichzelf, dus je hoeft geen wimperkruller meer te gebruiken. Als je dat wel wil doen, doe het dan niet te vaak, omdat een wimperkruller de synthetische haren kan beschadigen.
 • Wees voorzichtig tijdens je dagelijkse verzorgingsroutine. Als je producten in de buurt van de ogen gebruikt, zorg er dan voor dat het een zachte crème is (geen olie, vaseline f vette crème). Wees voorzichtig met het aanbrengen op het onderste ooglid.
 • Als je make-up wil gebruiken, gebruik dan geen waterproof cosmetica (mascara, oogpotlood) en kies voor cosmetica die geschikt is voor wimper extensions, zoals speciale mascara's.

Verzorgen van nepwimpers: wimper extensions wassen

Het zal sommigen verbazen maar je moet de wimpers wassen. Normaal gesproken reinigen we de wimpers van make-up en spoelen we ze af met water, of reinigen we ze met een foam of gel. Met natuurlijke wimpers kom je hier misschien mee weg, maar bij nepwimpers zeker niet. Een gezichtsgel kan te sterk zijn of olie bevatten, wat de wimper extensions beschadigt.

Hoe was je wimper extensions en hoe vaak doe je dit?

Soms raadt de schoonheidsspecialist je een speciale shampoo aan voor het wassen van de wimpers. Gebruik deze dan, omdat dit een product met een zachte formule is en de pH-waarde dicht bij de natuurlijke pH-waarde van tranen zit. Hierdoor raken de ogen niet geïrriteerd en worde de wimpers (zowel natuurlijke als nepwimpers) op een zachte manier gereinigd. Je kunt hier een zachte borstel voor gebruiken waarmee je het product gelijkmatig over de wimpers verspreidt, en bovendien ook de kleine ruimtes tussen de wimpers bereikt.

Hoe verzorg je wimperstrips en magnetische wimpers?

Wimperstrips en magnetische wimpers hebben geen speciale verzorging nodig. Ze zijn gemaakt voor één dag styling. Deze typen wimpers moeten verwijderd worden voordat je naar bed gaat omdat de wimperlijn of speciale eyeliner met ijzerdeeltjes anders in contact komt met de fijne huid van het ooglid. Als je dit soort producten te lang draagt, dan kun je een allergische reactie of andere irritatie krijgen. Raak de wimpers ook niet teveel aan als je ze draagt, anders vallen ze er misschien snel af.

Hoe verzorg je DIY clusterwimpers?

Neppe clusterwimpers voor DIY gebruik thuis zijn een meer duurzame methode, ze gaan tot 5 dagen mee. Volgens reviews van gebruikers blijven de clusterwimpers langer op het oog zitten als je ze goed verzorgt.

Net als in bovenstaande gevallen moet je de wimpers zo min mogelijk aanraden. Clusterwimpers zijn echter wel beter bestand tegen vocht omdat ze niet met een normale lijm gelijmd worden, maar met een speciale bonder die we op de wimpers aanbrengen voordat we de nepwimpers aanbrengen. Het is alsnog wel verstandig om de sauna of een lang heet bad te vermijden. Het gebruik van een sealer is ook een belangrijke stap bij het verzorgen van clusterwimpers. De sealer neutraliseert de plakkerigheid van de bonder en fixeert de effecten. De meeste fabrikanten raden daarom ook aan om elke avond een sealer te gebruiken als je clusterwimpers op hebt.Schrijf een reactie. Zodra de moderator het heeft goedgekeurd, wordt het geplaatst.