Gids: thuis stap voor stap wimpers aanbrengen

Gids: thuis stap voor stap wimpers aanbrengen

Nepwimpers zijn een geweldige manier om de blik van elke vrouw te verbeteren. Helaas heeft niet iedereen de tijd om uren bij een schoonheidssalon te zitten. De behandeling wimper extensions wordt ook vaak als duur beschouwd. Gelukkig zijn er ook indrukwekkende en goedkopere wimper extensions methoden die je thuis kunt doen.

Welke nepwimpers kies je?

Er zijn drie methoden voor DIY wimper extensions:

Elke methode is compleet anders. Leer ze beter kennen en kies zelf welke voor jou het best zal werken. Onthoud dat het niet alleen om de resultaten gaat, maar dat het hele proces veilig, snel en eenvoudig is.

DIY clusterwimpers

Thuis nepwimpers aanbrengen is de veiligste en duurzaamste methode van bovengenoemde methoden. Wat zijn de voordelen?

 • Clusterwimpers zitten op flexibele, dunne strips die onzichtbaar zijn als ze gedragen worden;
 • Clusterwimpers worden onder de natuurlijke wimpers aangebracht met een speciale bonder, zodat de styling er natuurlijk uitziet en de strips onzichtbaar zijn;
 • De producten die je gebruikt voor DIY wimper extensions komen niet in contact met de fijne huid rondom de ogen;
 • Het aanbrengen van clusterwimpers duurt minder dan 10 minuten en blijft ongeveer 5 dagen zitten;
 • Er is ruime keus in verschillende stylen zodat er voor ieder wat wils is.

Wat heb je nodig voor DIY clusterwimpers?

Om deze clusterwimpers thuis aan te brengen heb je meer nodig dan de doorsnee lijm en een pincet. Voordat je voor deze methode kiest is het goed om te weten welke producten en tools je nodig hebt voor een mooie langhoudende look:

 • Wimperclusters voor DIY gebruik, geleverd in een degelijke verpakking die ze beschermd tegen beschadiging.
 • Een bonder: speciale lijm voor doe-het-zelf wimper extensions. De formule is plakkerig en droogt niet uit, zoals bij normale wimperlijm. Hierdoor heb je de volledige controle over de uiteindelijke look.
 • Om het proces makkelijker en effectiever te maken heb je een speciaal gevormde nepwimper applicator nodig. Deze applicator mengt de clusterwimpers met de natuurlijke wimpers. 
 • Een sealer: een fixer voor DIY wimper extensions. Gebruik hem volgens de instructies om de plak van de bonder te neutraliseren en de styling te fixeren.
 • Een remover voor nepwimpers waarmee je de clusters veilig kunt verwijderen. Je brengt dit onder de wimpers aan en na een tijdje glijden de clusters vanzelf van het ooglid af.

Fabrikanten van DIY clusterwimpers bieden bovengenoemde producten en speciale applicators aan. Ze zitten ook in starterkits, die alle benodigde accessoires en de geselecteerde wimper style bevatten. De prijs van dit soort kits is vaak aantrekkelijk en de producten bevatten voldoende inhoud voor meerdere behandelingen.

Hoe breng je DIY clusterwimpers aan?

Het aanbrengen van clusterwimpers thuis is handig en eenvoudig. Met deze simpele instructies krijg je het vertrouwen dat je look duurzaam is en tot 5 dagen blijft zitten!

STAP 1: Reinig de wimpers goed. Hiervoor kun je een speciale wimper en wenkbrauw shampoo gebruiken, die de wimpers perfect voorbereidt op de behandeling.

STAP 2: Breng de DIY clusterwimpers met een bonder aan. Breng dit op de gehele lengte wimpers aan, van de wortel tot halverwege (het is het beste om de manier waarop je de bonder aanbrengt aan te passen op de lengte van je natuurlijke wimpers) en wacht 15-20 seconden. De bonder blijft plakkerig en droogt niet uit dus je kunt eenvoudig meer clusters aanbrengen als je dat wenst.

STAP 3: Pak een cluster bij de basis (nooit de punten, die kunnen beschadigen), kijk naar beneden en rek het ooglid iets naar boven waardoor je de clusterwimper onder je natuurlijke wimpers kunt aanbrengen. Houd één mm afstand van de wimperlijn. Als de cluster goed vastzit ga je door met de volgende.

STAP 4: elke keer als je een cluster aanbrengt en je blij bent met het resultaat, gebruik je de speciale applicator om de wimpers tegen elkaar aan te drukken. Dit fixeert de styling en laat de wimpers met de natuurlijke wimpers mengen. Als je alle wimpers hebt aangebracht, druk ze dan nog eenmaal aan met de applicator.

STAP 5: Als je klaar bent is het tijd om de plakkerigheid van de bonder te neutraliseren. Hiervoor gebruik je een sealer. Het product heeft een speciale borstel waarmee je het product kunt aanbrengen op de plekken waar je eerder de bonder aangebracht hebt. Klaar is Kees!

Als je de wimpers wil verwijderen, gebruik dan een remover voor nepwimpers. Wacht 30 seconden nadat je hem hebt aangebracht en haal de nepwimpers er voorzichtig af. Verwijder daarna je make-up zoals je dit normaal doet.

Stripwimpers

Zoals de naam al suggereert zitten deze wimpers op een lange, zwarte strip die we op het ooglid plakken. Er zijn veel verschillende stylen beschikbaar, dus je past ze eenvoudig aan op de gelegenheid.

Hoe breng je stripwimpers aan?

Voordat je ze aanbrengt, probeer je ze even op het oog. De strips zijn relatief universeel, dus het kan zijn dat je ze te lang vindt. Je moet ze dan bijknippen. Zorg ervoor dat je er niet teveel afknipt, dat verpest het resultaat. Aanbrengen van de strips is eenvoudig:

 • Reinig je oogleden van restjes huidverzorgingsproducten.
 • Breng een kleine hoeveelheid lijm aan op de wimperstrip.
 • Lijm de strip op je ooglid, net boven de wimperlijn.

Het kan lastig zijn om de strip aan te brengen. De strip blijft soms te hoog of te laag plakken en kan bewegen over het ooglid waardoor de lijm overal zit. Als je de strip bij de ooghoek probeert aan te brengen, kan de lijm aan het andere uiteinde of de lijm die al opgedroogd is ervoor zorgen dat de stripwimpers niet goed blijven plakken. Onthoud om de wimpers te verwijderen als je naar bed gaat.

Magnetische wimpers

Een significant verschil met magnetische wimpers is dat er geen lijm voor nodig is. Je hebt wel een speciaal oogpotlood met ijzerdeeltjes nodig om de strip op het ooglid te laten plakken. De wimperstrip bevat kleine magneetjes die aan het oogpotlood blijven zitten.

Hoe breng je magnetische wimpers aan?

Het aanbrengen van magnetische wimpers is erg eenvoudig, je doet het in drie simpele stappen:

 • Je brengt eerst een speciaal oogpotlood met ijzerdeeltjes aan. Dit kun je bovenop je oogmake-up doen dus je hoeft de huid niet eerst te reinigen.
 • Met de hulp van dit oogpotlood tegen je een lijn op het oog. Je kunt de afstand van de lijn zelf bepalen.
 • Wacht tot het oogpotlood gedroogd is en breng de magnetische wimpers dichtbij. Het oogpotlood trekt de wimpers aan. Als ze verkeerd op het ooglid zitten, haal je ze er eenvoudig weer af en kun je het opnieuw proberen.

Er doemt misschien een vraag op: kan iedereen magnetische wimpers gebruiken? Om ervoor te zorgen dat de wimpers blijven plakken moet je de juiste hoeveelheid eyeliner gebruiken. Een dunne lijn kan te weinig zijn en niet iedereen is fan van een dikke, lange lijn oogpotlood. Het oogpotlood past niet altijd bij de vorm van het oog, dus het kan minder goede resultaten geven, bijvoorbeeld voor mensen met hangende oogleden. Volgens ervaringen van vele gebruikers ruikt het oogpotlood niet zo lekker en kun je de magnetische wimpers niet erg nauwkeurig aanbrengen.

Samenvatting: welke wimpers kies je voor DIY wimper extensions thuis?

Het lijkt dat clusterwimpers voor DIY wimper extensions thuis de beste keus zijn. Deze zijn eenvoudig aan te brengen en er is veel keus in stylen. De fabrikant geeft aan dat iedereen ze kan gebruiken. Bovendien zijn ze niet duur als je kijkt naar de duurzaamheid en efficiëntie van het gebruik. Als je investeert in een wimper extensions kit, dan heb je voldoende voor meerdere behandelingen, en producten die veilig zijn voor de ogen.Schrijf een reactie. Zodra de moderator het heeft goedgekeurd, wordt het geplaatst.