Wimper lift en lamination. Alles wat je moet weten

Wimper lift en lamination. Alles wat je moet weten

Je hebt vast weleens gehoord over het liften en lamineren van de wimpers. Het is echt de beste methode om de look te verbeteren en de wimpers te verzorgen. Ze blijven in de juiste vorm en hebben meer volume, waardoor je blik geweldig gedefinieerd wordt. Blijf lezen voor meer details!

Wat is wimper lifting en lamination en welk effect creëert het?

De behandeling is ontwikkeld om de wimperharen te versterken door ze op te vullen met keratine-eiwit (een bouwsteen van het haar). Het liften en lamineren van de wimpers omvat speciale oplossingen die de haarstructuur veranderen. De lossen disulfide-bindingen op waardoor de haren makkelijker te bewerken zijn en voedingsstoffen beter opzuigen, de bindingen herstellen het haaroppervlak sluiten.

Wat is het verschil tussen lifting en lamination?

Elke lamination is ook een lift, maar niet elke lift is een lamination. Deze termen kunnen niet door elkaar gebruikt worden.

 • Lifting geeft de wimpers de gewenste vorm. De oplossingen die hierbij gebruikt worden maken de haren beter bewerkbaar. Hierdoor kunnen we de wimpers, met behulp van speciale siliconen wattenstaafjes en een wimperlijm, liften, fixeren en de gewenste krul creëren.
 • Lamination wordt ook wel keratine wimper lifting genoemd en is vaak de laatste stap van de hele behandeling waarmee de wimpers, die net bedekt zijn met een chemische oplossing, gehydrateerd worden. De gaten in wimpers worden opgevuld met keratine en de wimpers worden elastischer, sterker en extra beschermd.

Effecten na wimper lifting en lamination

Het beste voordeel van wimper lifting en lamination is dat de wimpers er natuurlijk uitzien, niet overdreven. Ze zijn perfect gescheiden, dikker en glanzen waardoor ze er gezond uitzien. Dit is de reden waarom veel vrouwen geen wimperkrultang en mascara meer gebruiken. Dat kan natuurlijk wel, dat is helemaal aan jou.

Resultaten na wimper lifting:

 • Permanent lifting effect
 • Wimper krul, langer ogende wimpers
 • Diepere wimper kleur (als je de wimpers ook geverfd hebt)

Resultaten na wimper lamination:

 • Diep verzorgde, sterke wimpers
 • Dikker ogende wimpers
 • Glanzend en elastisch
 • Natuurlijke, langhoudende resultaten

Wimper lifting en lamination: wat houdt het in?

Hieronder beschrijven we het wimper lifting en lamination proces. Of je het nu thuis doet of in een salon laat doen, de stappen zijn hetzelfde. De behandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

STAP 1. BEREID WIMPERS VOOR

Reinig de wimpers van make-upresten, stof en olie. Voel je vrij om een speciaal ontwikkelde 'wimper en wenkbrauw shampoo' te gebruiken.

STAP 2. FIXEER ONDERSTE OOGLID EN WIMPERS

Hierdoor kun je hydrogel oogpads gebruiken. Plaats ze op het ooglid en scheidt de onderste van de bovenste wimpers. Hierdoor verminder je het risico dat de bovenste en onderste wimpers aan elkaar plakken.

STAP 3. KIES DE BESTE SILICONEN WATTENSTAAFJES

Gebruik siliconen rods voor het liften en lamineren van de wimpers. Kies de beste maat voor jouw oog en plaats hem over het bovenste ooglid. Als je bang bent dat ze verschuiven, lijm ze dan vast met een wimper lifting lijm.

STAP 4. BEREID JE WIMPERS VOOR OP DE BEHANDELING

Gebruik dezelfde lijm en een speciale wimper lifting kam en plak de bovenste wimpers op de rods. Houd de wimpers gescheiden.

STAP 5. OPEN DE HAARSCHUBBEN

Gebruik de activerende oplossing voor lift en lamination. Dit ontspant de haarstructuur waardoor het haar beter te behandelen is. Breng het product op de wimpers aan met een schone applicator, ongeveer één millimeter van de wimperlijn af. Het haar krijgt een keratine shot en zuigt alle noodzakelijke ingrediënten op. Na 7-10 minuten kun je het product met een wattenschijfje of andere schone applicator verwijderen.

STAP 6. FIXEER DE WIMPERS

Gebruik de neutraliserende oplossing voor lifting en lamination. Het product neutraliseert de activerende oplossing waardoor de haarschubben weer sluiten. Breng de oplossing met een schone applicator aan, ongeveer één millimeter van de wimperlijn af. Laat het 7-10 minuten zitten en verwijder het met een schoon wattenschijfje of andere schone applicator.

STAP 7. GEBRUIK WIMPER VERF (OPTIONEEL)

Als je de wimpers donkerder wil hebben, dan kun je dat tijdens deze stap doen. Laat de verf zolang op de wimpers zitten als de fabrikant voorschrijft (lees de verpakking).

STAP 8. TIJD VOOR EEN CONDITIONER

Een keratine conditioner voor wimper lifting en lamination verbetert de resultaten van de behandeling. Zo'n serum maakt de wimpers gladder, geeft een natuurlijke glans, maakt ze veerkrachtig en elastisch. Breng ongeveer één millimeter onder de wimperlijn aan en laat 7-10 minuten zitten. Was het eraf met een nat wattenschijfje.

STAP 9. HAAL DE ROD ER VOORZICHTIG AF

Je kunt hiervoor een natte Q-tip gebruiken. Laat deze voorzichtig onder de rod glijden. De wimperlijm is oplosbaar in water dus de rod laat makkelijk los. Gebruik een wegwerp borstel om de wimpers te kammen.

Wat moet je onthouden na lifting en lamination?

Oplettendheid en voorzichtigheid is geboden de eerste 24 uur na de behandeling. Raak de wimpers niet aan en maak ze niet nat. Gebruik geen make-up en verzorgingsproducten zoals olie of crème. Na 24 uur kun je beginnen de wimpers te verzorgen. Gebruik hiervoor een olie van goede kwaliteit, dit hydrateert de wimpers. Na het liften en lamineren van de wimpers zuigen de wimpers alle soorten nutriënten en vitaminen goed op.

Wimper lifting en lamination. Hoe lang blijft het zichtbaar en wanneer de behandeling herhalen?

Net als hoofdhaar hebben wimpers een natuurlijke levenscyclus. Elke haar valt op een bepaald moment uit. Met andere woorden: het effect van lifting en lamination is afhankelijk van het natuurlijke proces. Als we de gemiddelde levenscyclus van de wimpers in ons achterhoofd houden, dan zijn de resultaten 5 weken zichtbaar. In sommige gevallen zelfs 7 weken.

De optimale tijd voor het herhalen van de behandeling is 5 tot 7 weken later. Op dat moment nemen nieuwe wimpers de plaats in van de oude, gelamineerde wimpers.

Contra-indicaties voor wimper lifting en lamination:

 • Allergische oogziekte
 • Huidschilvers rondom de ogen
 • Conjunctivitis en andere infecties
 • Hypergevoelige ogen
 • Cataract en glaucoom
 • Strontje in het oog, keratitis
 • Chemotherapie

Wimper lifting en lamination: ervaringen

Bij je vrienden of op internet vind je reviews over wimper lift kits en andere behandelingen. Ze zijn vrij duidelijk: vrouwen dit wimper lifting gedaan hebben zijn blij met de resultaten en verliefd op hun geweldige krul en volume. Ze waarderen ook de langhoudende effecten en de meeste vrouwen herhalen de behandeling.Schrijf een reactie. Zodra de moderator het heeft goedgekeurd, wordt het geplaatst.