Wimper extensions methoden: leer de meest populaire technieken

Wimper extensions methoden: leer de meest populaire technieken

Wimper extensions zijn de laatste jaren de meest populaire behandelingen bij schoonheidssalons. De agenda's van de meeste wimperartiesten barsten uit hun voegen, maar veel vrouwen twijfelen nog of wimper extensions wel iets voor ze is. Het stereotype nepwimpers zorgt voor zorgen bij vele van ons. Vandaag lees je meer over professionele wimper extensions en DIY wimper extensions methoden voor thuis.

Wimper extensions: mooie wimpers voor iedereen

Nepwimpers werden vaak geassocieerd met een overdreven, dramatische look. Moderne wimper extensions methoden zijn divers en ontwikkeld om bij elk type oog te passen en elke cliënt tevreden te stellen. De duurzaamheid maken schoonheidssalons vol. Bovendien kun je kiezen tussen stripwimpers, magnetische wimpers en de hit van dit moment: clusterwimpers voor DIY wimper extensions thuis. Er is dus veel om uit te kiezen!

Wimper extension methoden

Er zijn drie hoofdmethoden voor wimper extensions: klassiek, volume en hybride. Het verschil tussen deze technieken zit hem in het aantal wimpers wat gebruikt wordt. Met elk van deze methoden creëer je verschillende prachtige looks.

  • Wimper extensions: klassieke methode

De klassieke methode van wimper extensions wordt vaak 1:1 wimper extension methode genoemd, omdat je één nepwimper aanbrengt op één natuurlijke wimper. Het resultaat van deze methode is een heel natuurlijk effect van wimpers waarop zorgvuldig mascara aangebracht is. De wimpers zijn langer en de wimperlijn ziet er dikker uit.

  • Wimper extensions: volume methode

De volume methode maakt de wimpers visueel dikker. Het is verdeeld in licht volume (2D, 3D) en veel volume (4-8D). Vergelijkbaar met de klassieke methode: de nepwimpers worden op de natuurlijke wimpers gelijmd. In dit geval lijm je meerdere wimpers vast aan één natuurlijke wimper (2D - twee nepwimpers aan één natuurlijke, 3D - drie nepwimpers aan één natuurlijke, etc.). De effecten van de volume methode zijn vaak meer zichtbaar dan bij de 1:1 methode. De wimpers die gebruikt worden bij deze methode zijn vaak lichter en smaller bij de basis zodat ze het oog niet overbelasten maar er wel natuurlijk uitzien.

  • Wimper extensions: hybride methode

Wimper extensions met de hybride methode omvat het mengen van lengtes en diktes van de nepwimpers die aangebracht worden. Eén dikkere nepwimper wordt aan een natuurlijke wimper gelijmd, en daarnaast worden dan meerdere dunne nepwimpers aan één natuurlijke wimper gelijmd. Hierdoor krijg je subtiel volume maar behoud je een natuurlijk effect.

Wil je meer lezen over de meest populaire wimper stylen? Bekijk onze blog.

Welke andere wimper extensions methoden zijn er?

  • DIY clusterwimpers

DIY clusterwimpers voor thuis is een innovatieve wimper extension methode. De synthetische wimpers zitten op korte, flexibele strips. In tegenstelling tot typische stripwimpers worden deze clusterwimpers voor DIY gebruik aangebracht onder de natuurlijke wimpers. Dit is erg belangrijk omdat de effecten hierdoor heel natuurlijk zijn en de strips van de wimpers onzichtbaar zijn. Het scheiden in segmenten is ook erg handig bij het aanbrengen van de wimpers. Je hebt verschillende accessoires nodig voor het aanbrengen van clusterwimpers. Deze kun je los of in speciale kits kopen. Het gaat hier om:

  1. Een bonder die traditionele wimperlijm vervangt. Deze breng je aan op de hele lengte natuurlijke wimpers, van de wortel tot ongeveer halverwege de wimper (jouw keuze). De plakkerige formule zorgt ervoor dat de clusterwimpers aan de echte wimpers plakken. De lijm droogt niet uit als je de wimpers aanbrengt dus je hoeft niet snel te werken of je zorgen te maken of de lijm wel goed plakt.
  2. Een sealer die de plak van de bonder neutraliseert nadat je de clusterwimpers hebt aangebracht. De sealer is ook verantwoordelijk voor de duurzaamheid van de look. Breng hem aan waar je eerder de bonder aangebracht hebt.
  3. Een ergonomische applicator waarmee je de nepwimpers mengt met de echte wimpers. Het heeft een speciale punt waarmee het gebruik makkelijker is en de lijm nog beter aan de wimpers plakt.
  4. Een remover waarmee je de clusterwimpers handig en snel verwijdert.

De DIY wimperclusters zijn geschikt voor iedereen die langer wil genieten van extensions van met strips of magnetische wimpers. De clusterwimpers gaan ongeveer 5 dagen mee. Als ze goed verzorgd worden kunnen ze zelfs nog langer meegaan. De producten die gebruikt worden om de clusterwimpers te laten plakken komen niet in contact met de fijne huid rondom de ogen.

  • Stripwimpers

Dit is de oudste wimper extension methode. De nepwimpers zitten op een lange strip die op het ooglid, boven de natuurlijke wimperlijn, geplakt wordt. Hiervoor heb je een speciale lijm nodig die je aanbrengt over de gehele lengte van de strip. De wimpers worden zacht tegen het ooglid gedrukt en dan wacht je tot de lijm droog is. De strip kan geknipt worden om bij je oog te passen. Aan het eind van de dag pulk je de wimpers van het ooglid af.

Dit is een populaire methode maar het heeft wel een paar nadelen. De lijm heeft de neiging om te oxideren waardoor hij gedurende de dag meer zichtbaar wordt en er niet zo mooi uitziet. De strip laat vaak los bij de ooghoeken gedurende de dag, wat vervelend kan zijn omdat de strips vaak vrij stijf zijn. Deze methode blijft ook maar één dag zitten.

  • Magnetische wimpers

Strip- en magnetische wimpers zijn vergelijkbare methoden. Ze verschillen alleen in het aanbrengen. In tegenstelling tot cluster- en stripwimpers heb je geen lijm nodig, maar een speciaal oogpotlood met ijzerdeeltjes in de formule. Er zitten kleine magneetjes op de strips die aangetrokken worden door de formule van het oogpotlood.

Deze methode is goed en heeft veel supporters, maar heeft ook nadelen. Gebruikers klagen vaak over de vieze geur van het oogpotlood, wat tijdens het dragen ook geroken wordt. Goedkope magnetische wimpers hebben grote magneten die soms zichtbaar zijn. Bovendien is het aanbrengen van magnetische wimpers afhankelijk van het oogpotlood, deze past niet altijd bij de vorm van het oog dus niet iedereen kan deze methode gebruiken. De lijn moet vrij dik zijn en niet iedereen is fan van dit soort make-up.

Wimper extension methoden: wat moet je nog meer weten over nepwimpers?

Wimper extensions: hoe lang blijven de effecten zichtbaar?

De gemiddelde levensduur van wimper extensions is 1,5 maand. Een natuurlijke wimper heeft een levenscyclus van ongeveer 3 maanden. Gemiddeld verliezen we 2-3 wimpers per dag, dus heb je na 3-4 weken een refill nodig. Als je DIY clusterwimpers gebruikt, dan is de levensduur ongeveer 5 dagen (langer als je de wimpers goed verzorgt). Stripwimpers en magnetische wimpers blijven maar één dag zitten.

Hoe lang duurt het aanbrengen van wimper extensions?

Dit is afhankelijk van de methode die je gebruikt, de  vaardigheden van de wimperartiest en het meewerken van de cliënt. 1:1 wimpers duurt maximaal 2 uur. Wimper extensions via de volume methode duurt tussen de 1,5 en 3 uur. Wimper extensions met strips, magneten of DIY clusterwimpers nemen slechts 10 minuten in beslag, vooral als je het al vaker gedaan hebt.

Onthoud dat het succes van het stylen van wimpers van verschillende factoren afhangt. De factoren zijn de conditie van je natuurlijke wimpers, de vaardigheid van de stylist en de juiste nazorg (hier lees je meer over nazorg). Het wordt ook beïnvloed door het selecteren van de juiste wimper extension methode, de materialen die je gebruikt en de tijd die je erover doet om ze aan te brengen.Schrijf een reactie. Zodra de moderator het heeft goedgekeurd, wordt het geplaatst.