Meest voorkomende fouten bij aanbrengen van mascara, die elke vrouw maakt

Meest voorkomende fouten bij aanbrengen van mascara, die elke vrouw maakt

Het aanbrengen van mascara wordt gezien als de makkelijkste stap bij een make-uproutine. Veel van ons realiseren zich de fouten niet die ervoor zorgen dat onze mascara niet de hele dag blijft zitten of er minder goed uitziet. Bekijk of jij één van deze fouten maakt en zorg ervoor dat je ze niet meer maakt.

Fouten bij aanbrengen van mascara. Je bent niet blij met je oogmake-up

Mascara die slecht aangebracht is kan jouw humeur zeker verpesten als je spinachtige, aan elkaar geplakte wimpers spot halverwege de dag. Mascara die vlekt of klontert of je gezicht laten je ook niet beter voelen. De fouten die we maken bij het aanbrengen van mascara verslechteren onze wimpers ook en veroorzaken uitdroging, breken of haaruitval. Hieronder hebben we de meest populaire fouten bij het aanbrengen van mascara samengevat. Fouten die je eenvoudig kunt elimineren.

Fouten aanbrengen mascara

 • Teveel mascara gebruiken

Dromend van spectaculaire effecten brengen we vaak meerdere lagen mascara aan. Dit is niet slecht, maar 'met mate' is belangrijk. Het verwijderen van overtollige mascara van je mascaraborstel is ook erg belangrijk. Hiervoor kun je een tissue gebruiken. We raden je niet aan om het aan de tube af te vegen omdat het dan waarschijnlijk opdroogt en schilfert.

Om zowel volume als lengte te creëren hebben we twee of drie toplagen nodig. Hiervoor zijn echter ook betere oplossingen. Als eerste: ga op zoek naar een mascara met een specifiek doel. De markt biedt duizenden mascara's voor lengte en volume, waarmee één laag genoeg is om jouw gewenste look te bereiken.

Het gebruik van een mascara primer is ook een effectieve oplossing. Dit is een waardevol product omdat het verzorgt en beschermt. Een mascara basis zorgt ervoor dat je de mascara zelf makkelijker kunt aanbrengen, deze minder snel vlekt, de wimpers er dikker uitzien en vocht opgeslagen wordt in de wimpers. De verzorgende ingrediënten in een mascara primer trekken in de wimpers en voeden ze. Je hebt slechts één laag nodig voor de gewenste dikte en lengte.

 • Je gebruikt een wimperkrultang verkeerd

Helaas wordt een wimperkruller niet altijd op de juiste manier gebruikt, ook al is het één van de meest populaire accessoires. Het meest belangrijk is dat we een wimperkruller gebruiken voordat we mascara aanbrengen. Als je de wimperkrultang gebruikt nadat je mascara hebt aangebracht, dan kunnen de wimpers breken of zelfs uit de haarzakjes getrokken worden!

Onthoud om de wimperkruller altijd op schone wimpers te gebruiken, waar geen make-up op zit. Met de wimperkrultang kun je de wimpers liften en krullen. Als je daarna een goede mascara gebruikt blijven de effecten de hele dag zichtbaar.

 • Je brengt meer mascara aan gedurende de dag

Op drukke dagen kan een overload aan werk effect hebben op onze make-up. Het is prima om je make-up gedurende de dag bij te werken, maar het aanbrengen van een nieuwe laag mascara op wimpers die al bedekt zijn met mascara is een grote fout. Tijdens de uren dat je mascara draagt verzamelen de wimpers stof en vezels van onze kleren. Hierdoor zorgt een nieuwe laag mascara ervoor dat de wimpers aan elkaar plakken en er juist minder goed uitzien.

Als je meer mascara wil gebruiken, verwijder dan eerst de mascara die al op de wimpers zit. Gebruik hiervoor een wattenschijfje en Q-tip. Doe de pad onder de ogen en verwijder het product door de natte Q-tip over de wimpers te laten glijden (vanaf de basis tot de punten). Hierdoor ruïneer je niet je hele make-up en kun je daarna een verse laag mascara aanbrengen.

 • Je gebruikt een oude mascara

Elk product heeft een houdbaarheidsdatum, mascara dus ook. Normaal gesproken moet je een mascara elke 2-3 maanden vervangen. Als de houdbaarheidsdatum verstreken is kan het zijn dat de formule niet meer gelijkmatig bedekt. De formule wordt dikker en kan moeilijker verspreid worden over de wimpers en ze aan elkaar plakken. De gevormde klontjes zien er ook niet mooi uit. Om het nog erger te maken kan de mascara een branderig gevoel in het oog, waterige ogen en roodheid veroorzaken. Een oude mascara heeft heel slechte invloed op het wimperhaar. Het maakt de haren droog en kan breken en, in het ergste geval, haaruitval veroorzaken.

Onthoud dat het oog een orgaan is dat extreem fijn is en niet blootgesteld moet worden aan dit soort risico's. Het vervangen van een mascara doe je niet alleen om te zorgen dat je make-up er goed uitziet, maar ook om voor je gezondheid te zorgen.

 • Je pompt lucht in de mascaratube

Hoe vaak heb je wel niet gepompt met het mascaraborsteltje om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk mascara op kwam? Dit is een grote fout! Door dit te doen komt er lucht in de tube, wat de levensduur van de mascara verkort.

Om de optimale hoeveelheid op de borstel te krijgen kun je de tube onder een hoek draaien om product dat aan de binnenkant op de zijkanten zit op de borstel te krijgen. De mascara blijft dan beter aan de borstel plakken dan wanneer je de mascaraborstel in en uit de tube trekt.

 • Je kijkt omhoog tijdens het aanbrengen van mascara

Vlek je vaak mascara op je oogleden of zelfs op je wenkbrauwen? Waarschijnlijk kijk je dan omhoog als je mascara opdoet. Probeer eens naar beneden te kijken als je mascara aanbrengt, idealiter met je ogen half gesloten. Hierdoor komt er geen mascara op de huid en creëer je een mooiere krul. Maak met de spoolie een zigzaggende beweging om de wimpers van elkaar te scheiden en gelijkmatig met mascara te bedekken.

Als je omhoog kijkt tijdens het aanbrengen van mascara, dan gebeurt er ook iets met je voorhoofd. Je verdiept de rimpels op je voorhoofd, wat het verouderingsproces kan versnellen.

GRATIS ADVIES: Als je knoeit op je huid, maak het dan niet direct schoon. Maak eerst je make-up af en krab het er dan eenvoudig met je nagels af. Er blijft geen spoor meer achter. Natte mascara vlekt vaak nog erger waardoor je langer bezig bent met het verwijderen ervan.

 • Onderste wimperlijn: je gebruikt teveel mascara of juist helemaal niks

Waarschijnlijk het oudste mascara dilemma. Het is belangrijk om de gulden middenweg te vinden. De onderste wimpers moeten ook bedekt worden met mascara omdat er anders een sterk contrast is met de bovenste wimpers. Als er geen balans is tussen de onderste en bovenste wimperlijn, dan lijken de ogen smaller. Aan de andere kant: teveel mascara aan de onderkant geeft een grappig en overdreven gezicht.

Gebruik de punt van een spoolie om mascara op de onderste wimperlijn aan te brengen. Er zijn ook mascara's met een speciale dunne applicator voor de onderste wimperlijn.

LET OP: Als je hangende oogleden hebt, gebruik dan geen mascara op de onderste wimperlijn. Als je dit wel doet kunnen je ogen er verdrietig uitzien.

 • Je gebruikt vaak waterproof producten

Het lijkt onschuldig maar de dikke formule van waterproof mascara zorgt ervoor dat je langer bezig bent om het te verwijderen als je naar bed gaat. Vaak zijn we dan moe en gefrustreerd en wrijven we hard over de oogleden, wat erg gevaarlijk is. Hierdoor breken wimperharen sneller of vallen ze vroeg uit. Onthoud dat je meer tijd nodig hebt voor het verwijderen van je make-up als je waterproof producten gebruikt.

 • Je verwijdert make-up niet

Als je jezelf afvraagt wat het ergste is wat je bij de wimpers kunt doen, dan is dit vergeten je wimpers te verzorgen. Elk type make-up verzwaart de wimpers of huid. Het is daarom belangrijk dat de huid en wimpers 's nachts rust krijgen. Mascara heeft invloed op de wimpers, dus zelfs de meest dure mascara met de beste formule kan je wimpers beschadigen als je het te lang draagt. De wimpers drogen gegarandeerd uit als je blijft vergeten je make-up te verwijderen. Verwijder je make-up daarom altijd voordat je gaat slapen. Er zijn speciale wenkbrauw en wimper shampoos op de markt, als je de wimpers nog beter wil verzorgen.

Is er een link tussen wimperverzorging en oogmake-up?

Dagelijkse wimperverzorging heeft veel impact op de look van je make-up. Mascara blijft beter plakken op gezonde wimpers. Als je fijne wimpers hebt, dan kunnen er gaten zichtbaar zijn als je mascara hebt gebruikt. Door bovenstaande fouten te voorkomen en goed voor je wimpers te zorgen kun je dit voor zijn.

Wimperverzorging. Hoe versterk je de wimpers?

Er zijn drie populaire en effectieve manieren om de wimpers te versterken. Deze zijn betaalbaar:

 • Wimperserum. Er zijn steeds meer producten beschikbaar die ons helpen aan sterkere, dikkere wimpers. Verschillende wimperserums hebben speciaal ontwikkelde formules vol met vitaminen en nutriënten. Ze werkten door de wimpers te beschermen en revitaliseren en stimuleren haargroei.

 • Castorolie. De positieve effecten van castorolie zijn al lange tijd bekend voor het hoofdhaar. Het blijkt ook versterkend te werken op wenkbrauwen en wimpers. De olie voedt ze, maakt ze dikker en laat ze glanzen. Castorolie is ook briljant bij het stimuleren van haargroei.
 • Supplementen. De optimale hoeveelheid vitaminen, minderalen en voedingsstoffen heeft voordelen voor het hele lichaam. Tekorten worden zichtbaar door zwakker haar en zwakkere nagels. Bij drogisterijen vind je veel producten op basis van kruiden om tekorten aan te vullen.

Bekijk onze blog als je meer wil lezen over wimperverzorging.Schrijf een reactie. Zodra de moderator het heeft goedgekeurd, wordt het geplaatst.