Mascara: hoe kies je de perfecte?

Mascara: hoe kies je de perfecte?

Mascara is de basis van make-up. Of je nu voor een natuurlijke of een meer sprekende look gaat voor een speciale gelegenheid, het benadrukken van de ogen is het meest belangrijke deel van make-up. Daarom is de keus voor een bepaalde mascara zeker geen eenvoudige taak. De wimpers hebben allemaal verschillende behoeftes, dus we moeten weten hoe we daaraan kunnen voldoen.

Welke typen mascara zijn er?

Als je niet weet welke mascara je moet kiezen, kijk dan eens naar het type wimpers dat je hebt. Vanwege de diversiteit moet je een mascara kiezen die tegemoet komt aan de specifieke behoeften van je wimpers. Er zijn grofweg vier typen mascara:

 • Een verdikkende mascara: geeft zichtbaar volume en maakt de wimpers dikker, wordt vaak gebruikt door mensen met dunne, fijne wimpers.

 • Een verlengende mascara: laat korte wimpers er langer uitzien en lift ze.
 • Een mascara voor krul: lift steile wimpers, geeft ze krul en maakt de ogen optisch ronder.

 • Een waterproof mascara: heeft een speciale formule met waterbestendige ingrediënten (vaak oliën) zodat hij niet vlekt als je gaat douchen of zwemmen.

Fabrikanten proberen deze eigenschappen te combineren en ontwikkelen 2-in-1 en soms 3-in-1 producten. Elk van deze producten bereiken verschillende resultaten, zeker als de formule geschikt is om volume op te bouwen door extra lagen mascara aan te brengen. Als je van populaire effecten houdt, zoals zwaar bedekte wimpers, en je één laag niet genoeg vindt, dan is dit misschien een goede oplossing voor jou.

Waarop letten bij het kiezen van mascara?

Zoals we al eerder benoemde is elke mascara ontworpen voor specifieke behoeften en de belangrijkste rol is het benadrukken van de blik. Let, voordat je een specifieke mascara kiest, op de meest belangrijke eigenschappen van een product.

Mascara: een goede borstel

Een juist gevormde borstel, gemaakt van hoogwaardig materiaal, kan de wortels van de wimpers en de kortste wimpers bereiken, ze van elkaar scheiden en krullen. Als jij je afvraagt welke mascara je moet kiezen, houd dan de vorm van de borstel in gedachten. Dit is super belangrijk voor de effecten die bepaalde make-up geeft. Voor sommigen kan deze informatie verrassend zijn, weinig vrouwen letten op de borstel als ze een mascara uitzoeken.

De meest populaire mascaraborstels zijn:

 • Een kamvormige borstel: de haren zitten aan één kant van de borstel. Deze borstel werkt het best voor korte, fijne wimpers, bereikt eenvoudig de kortste haren en scheidt ze nauwkeurig van elkaar.
 • Een rechte, siliconen borstel: ideaal voor lange wimpers. Dit is het meest populaire type mascaraborstel en zit bij de meeste mascara's.
 • Een kegelvormige siliconen borstel: blijkt één van de beste typen te zijn voor gekrulde wimpers en bereikt de kortste wimpers in de ooghoeken met een geweldige precisie zonder te vlekken op het ooglid. Werkt ook geweldig bij het opbouwen van volume.
 • Een licht gebogen siliconen borstel: met korte haren aan één kant en langere aan de andere. Vaak gekozen door mensen met steile wimpers omdat de borstel ze krult, zeker als je meerdere lagen mascara aanbrengt.
 • Een balvormige siliconen borstel: een specifiek ontwerp die je niet bij een reguliere mascara vindt, bereikt de kleinste wimpers perfect. Laat je mascara onder elke hoek aanbrengen en bereikt de kortste wimpers.
 • Een smalle borstel met swirly haren: ontwikkeld voor steile wimpers die lastig te stylen zijn. Brengt mascara nauwkeurig aan en krult de wimpers.
 • Een dikke, grote borstel met klassieke haren: lijkt wat rommelig. Dit type borstel is ontworpen om de wimpers extreem volume te geven terwijl je veel product gebruikt. Lijkt lastig om mee te werken maar als je eraan gewend bent waardeer je de resultaten die het geeft.
 • Een klassieke borstel: simpel ontwerp, gebruikt door de meeste fabrikanten van mascara. Hij is onfeilbaar met elke formule mascara.

Mascara: de juiste formule

De goedkoopste mascara's vlekken en klonteren snel. Dit is niet handig omdat je snel mascara in je oog krijgt, wat tranen en roodheid kan veroorzaken. Bovendien ziet het er niet mooi uit. Hetzelfde effect krijg je als de mascara vlekt op de oogleden nadat hij in contact gekomen is met vocht. Besteed daarom aandacht aan de duurzaamheid van de producten en lees reviews van gebruikers om erachter te komen welke mascara het best is.

Mascara: verzorgende ingrediënten

Het is basiskennis dat mascara onderdeel is van make-upproducten. Het wordt meer geassocieerd met make-up dan met wimperverzorging. Dat is een beetje een misvatting. Jarenlang hebben fabrikanten de formules van hun producten verrijkt met waardevolle ingrediënten, zoals:

 • Hyaluronzuur, dat verantwoordelijk is voor het vochtniveau in de haren en diepe hydratatie waardoor de wimpers er gezonder uitzien.
 • Keratine, een belangrijke bouwsteen van het haar. Geeft het haar veerkracht en versterkt het haar.
 • Panthenol, wat glans geeft en voedt.
 • Natuurlijke oliën, zoals castor-, jojoba en arganolie, wat de wimpers versterkt en beschermt.
 • Natuurlijke was met een beschermende functie. Vormt een beschermende laag om het haar heen, smeert en verzacht de wimpers.
 • Botanische extracten, die de wimpers hydrateren en breken voorkomt.
 • Vitamine E, wat de wimpers voedt en beschermt.

Als jij je afvraagt welke mascara je moet kiezen, dan raden we je aan om te kijken welke ingrediënten de mascara bevat. Dankzij de ingrediënten kunnen je wimpers meer krijgen dan alleen een mooie look. Voeding en hydratatie is de sleutel naar wimpers in goede conditie. Verifieer daarom altijd de kwaliteit van de mascara die je op het oog hebt en koop geen producten van slechte kwaliteit omdat deze de wimpers uitdrogen en ervoor zorgt dat ze sneller uitvallen.Schrijf een reactie. Zodra de moderator het heeft goedgekeurd, wordt het geplaatst.