10 meest populaire mythen omtrent wimpers

10 meest populaire mythen omtrent wimpers

Waarschijnlijk heb je de adviezen van je oma, moeder of zus al opgevolgd om mooiere wimpers te krijgen. Sommige tips klinken misschien verrassend, en vaak twijfel je over de effectiviteit. Laten we de 10 meest populaire mythen omtrent wimpers bespreken.

Wimperverzorging. Waarom moet je voorzichtig blijven?

De ogen zijn een extreem fijn orgaan en moet daarom zorgvuldig verzorgd worden. Mensen vergeten vaak dat belangrijkste taak van wimpers bescherming is. Het is super belangrijk dat we de wimpers dagelijks verzorgen maar we moeten wel voorzichtig blijven. Volg niet elke tip die je leest op internet meteen op, sommigen hebben serieuze, negatieve consequenties.

Mythen omtrent wimperverzorging

Vandaag hebben we een aantal mythen omtrent wimperverzorging samengevat en leggen we uit waarom sommige methodes schade aanrichten.

MYTHE: Meer mascara gebruiken maakt de wimpers langer en voller

FEIT: Teveel mascara aanbrengen kan de wimpers breken. Een formule van mascara droogt op en vormt een soort krokant laagje. Overtollige mascara plakt de wimpers aan elkaar en laat ze er spinachtig uitzien. Per ongeluk in de ogen wrijven kan de wimpers die aan elkaar geplakt zijn laten breken. Mascara droogt de wimpers ook uit.

ADVIES: Koop een mascara die voldoet aan jouw behoeften. Er zijn zoveel mascara's op de markt voor volume, lengte en krul. Om de wimpers gezonder te laten worden, raden we aan om een mascara primer te gebruiken die de wimpers hydrateert, vocht opslaat in de wimpers én de make-up er goed uit laat zien.

MYTHE: Het trimmen van de wimpers zorgt ervoor dat ze dikker en langer terug groeien

FEIT: Trimmen heeft geen enkele invloed op de snelheid waarmee wimpers groeien of het volume en de dikte die ze hebben. Haar, zoals wimpers en wenkbrauwen, groeit uit haarzakjes. De puntjes trimmen verwijdert alleen broos haar. Hierdoor worden de wimpers gezonder en lijken ze sneller te groeien. Het enige wat er gebeurt is dat de puntjes niet meer afbreken.

ADVIES: Trim de wimpers nooit. Zo'n behandeling is niet helpend en niet veilig. Om gezonde, dikke wimpers te krijgen raden we je aan een 'betrouwbaar wimperserum' te gebruiken of de wimpers te laten liften of lamineren.

MYTHE: Wimper extensions beschadigen de echte wimpers en zijn slecht voor de ogen

FEIT: Goed aangebrachte nepwimpers beschadigen de echte wimpers niet. Natuurlijk moet je een ervaren schoonheidsspecialist kiezen die goede producten gebruikt. Soms, als er wimpers uitvallen, hebben cliënten het idee dat hun natuurlijke wimpers korter zijn. Vaak is dit een foutieve conclusie, we raken gewoon gewend aan de lengte van de wimper extensions als we in de spiegel kijken.

ADVIES: Volg altijd de instructies van de schoonheidsspecialist op. Het is haar job om je te vertellen hoe je de wimper extensions goed verzorgt. Goede nazorg is al de helft van een succesvolle behandeling.

MYTHE: Wimperkrullers trekken wimpers uit en ruïneren ze

FEIT: Een wimperkruller beschadigt de wimpers niet. Elke tool ontwikkeld voor verzorging van lichaam of haar heeft een doel en moet op een bepaalde manier gebruikt worden. Het is niet moeilijk om een wimperkruller te gebruiken en, als we dit goed doen, heeft het geen invloed op de wimpers. Je kunt hem dagelijks gebruiken, als je dit voorzichtig doet.

ADVIES: Geef de wimperkruller meer effect met een mascara voor krul. Deze behoudt de krul en lift de wimpers de hele dag door.

MYTHE: Uitvallende wimpers is een symptoom van ziekte

FEIT: De groeicirkel van natuurlijke wimpers heeft 3 fasen: anagene, catagene en telogene. Elke fase representeert een specifiek stadium van wimperhaar, welke uiteindelijk uitvalt. We verliezen ongeveer 2 of 3 wimpers per oog per dag. Dit is perfect natuurlijk omdat de oude wimper vervangen wordt door een nieuwe. Een wimperhaar blijft een paar weken tot twee maanden zitten, dit verschilt per mens.

ADVIES: Als je wimpers veel uitvallen, dan moet je ze goed verzorgen. Een wimperserum en supplementen kunnen zwakke wimpers versterken. Het kan zijn dat je lichaam een tekort heeft aan vitaminen en mineralen.

MYTHE: Er kan niks gebeuren als je soms je make-up niet verwijdert

FEIT: Het nauwkeurig verwijderen van je gezichts- en oogmake-up, en het reinigen ervan, zijn super belangrijk voor de gezondheid van je wimpers en huid! Als je mascara 's nachts laat zitten, dan kunnen de wimpers beschadigd raken als ze over het kussen wrijven. Je wordt wakker met droog wimperhaar en verstopte huidporiën op de oogleden, waardoor je nare ooginfecties kunt krijgen en je wimpers ruïneert!

ADVIES: Verwijder je make-up altijd voordat je gaat slapen en wees voorzichtig met de oogleden. Wrijf niet op de ogen maar druk een wattenschijfje op het ooglid en houd deze een paar seconden vast. Veeg hem daarna voorzichtig naar beneden en ervaar dat mascara eenvoudig verwijderd kan worden zonder te wrijven.

MYTHE: Stijle wimpers kunnen niet gelift en gekruld worden

FEIT: Je kunt alle wimpers krullen. Als je korte, stijle wimpers hebt, kies dan een mascara voor lengte, volume en krul. Word verliefd op de resultaten van een wimper lift, of de al eerder benoemde mascara primer.

ADVIES: Als je een behandeling wil doen om je wimpers te verzorgen en te krullen, maar je schrikt van de prijzen bij een schoonheidssalon, probeer dan eens een 'wimper lift en lamination kit' om de behandeling thuis te kunnen doen. Zulke sets bevatten duidelijke instructies en leveren sensationele effecten.

MYTHE: Zolang je mascara goed werkt kun je hem gebruiken, zelfs een jaar lang

FEIT: Elke cosmetica heeft een houdbaarheidsdatum, mascara dus ook. De formules die overdatum zijn hebben een andere structuur, zijn lastiger aan te brengen en veroorzaken klontjes op de wimpers. Daarnaast droogt de mascara de wimpers erg uit.

ADVIES: Vervang je mascara elke 2-3 maanden. Je wimpers zijn je dankbaar.

MYTHE: Het wassen van je wimpers kan haaruitval en verkleuring veroorzaken

FEIT: Het wassen van wimperhaar veroorzaakt geen extreem haaruitval en verkleuring. Zorg ervoor dat je het voorzichtig doet en geen harde wasproducten gebruikt, die oogirritatie kunnen veroorzaken.

ADVIES: De markt biedt producten die hiervoor ontwikkeld zijn. We raden je aan wimper en wenkbrauw shampoo aan met milde ingrediënten om de ogen en de fijne huid rondom de oogleden niet te irriteren. Gebruik hiervoor een zachte borstel, dit is beter dan wrijven met je vingers.

MYTHE: Het aanbrengen van voedselingrediënten op de wimpers maakt ze dikker, voedt ze en stimuleert haargroei

FEIT: We willen je waarschuwen voor dit soort experimenten. Eigeel, yoghurt of honing op de wimpers kan irritatie en infecties veroorzaken, waardoor je uiteindelijk zelfs slechter kan zien. Bovendien zijn de meeste DIY methoden en hun voordelen voor de wimpers niet bevestigd door testen of onderzoek.

ADVIES: Castorolie, olijfolie en groene thee zijn de enige producten die getest zijn en de positieve effecten ervan op de wimpers is bevestigd. Ze zijn niet schadelijk voor de huid of ogen (als je pure olie gebruikt, geen producten met andere toevoegingen of oliemengsels). Als je niet bang bent voor allergische reacties, kun je ook aloë vera op de wimpers gebruiken.

Recap

Er zijn al jarenlang mythen over de schoonheid en er ontstaan nog steeds nieuwe. Zorg er altijd voor dat, wat je op je wimpers doet, 100% veilig is. Gebruik geen vage mengsels of gevaarlijke tools op je huid en haar, en zeker niet op de wimpers. Do onderzoek en kijk of een bepaalde methode bevestigd wordt door testen. Zoek naar ervaringen van mensen. Onthoud om altijd de houdbaarheidsdatum van producten te controleren en volg nieuwe ideeën en methoden niet klakkeloos op.Schrijf een reactie. Zodra de moderator het heeft goedgekeurd, wordt het geplaatst.