Ontdek de meest fashionable wimper extensions trends en stem ze af op jouw ogen!

Ontdek de meest fashionable wimper extensions trends en stem ze af op jouw ogen!

Wimper extensions met de klassieke, volume of hybride methode zijn één, maar de eindresultaten zijn vaak afhankelijk van de stijl die we kiezen. Lees de meest populaire opties en bekijk welke voor jou het best is!

Stylen wimper extensions: wat moet je in overweging nemen?

Elke wimper extensions methode (klassiek, volume of hybride) kan gebruikt worden met verschillende stylen. Veel stylen zijn vrij populair maar niet altijd geschikt voor iedereen. Ogen worden onderverdeeld in vorm en plaats op het gezicht:

 • Klein en groot
 • Rond en amandelvormig
 • Uitstekend en diepliggend
 • Ver uit elkaar of dicht bij elkaar

Sommige wimper stylen intensiveren ongewenste eigenschappen, zoals hangende oogleden. Een wimperartiest bepaalt altijd het type oog van de cliënt en stelt dan een stijl voor die daarbij past. De keus ligt uiteindelijk altijd bij jou maar het is de moeite waard om naar de specialist te luisteren. Zo krijg je achteraf geen spijt.

De meest populaire wimper extensions stylen: vind er één voor jou!

 • Cat's eye

Dit is een heel populaire stijl wimper extensions en wordt voornamelijk gebruikt bij de 1:1 wimper extensions methode. De wimperartiest brengt nepwimpers op de natuurlijke wimpers aan waarbij de lengte soepel verloopt van de binnenste tot de buitenste ooghoek. Deze methode verlengt de buitenste ooghoek visueel en vernauwt het oog. Als de cliënt van nature lange wimpers heeft, dan lijmt de stylist de nepwimpers alleen bij de buitenste ooghoek, zodat het effect zo natuurlijk mogelijk blijft.

Deze stijl werkt het best bij grote, ronde ogen die dicht bij elkaar staan. Bij amandelvormige ogen en hangende oogleden wordt het ongewenste effect juist benadrukt.

 • Squirrel effect

Bij deze methode wordt de lengte van de nepwimpers geleidelijk aan vergroot, startend bij de binnenste ooghoek. Als de stylist het hoogste punt van de wenkbrauw bereikt, dan brengt ze steeds kortere wimpers aan. Deze methode is ontwikkeld om de ooghoek te liften waardoor het oog er groter en opener uitziet.

Deze stijl werkt goed bij ogen die dicht bij elkaar staan en bij hangende oogleden.

 • Kim Camellia wimpers

Dit effect staat ook bekend als Kim's stijl of Kim Kardashian wimpers en wordt vaak gebruikt met de volume methode. Een stijl die tegenwoordig erg populair is. Het Kardashian Effect omvat het aanbrengen van verschillende lengtes waarvan sommige in een waaier gevormd zijn. Deze stijl geeft een ongelooflijk natuurlijk resultaat zonder overdreven te zijn.

De blik wordt benadrukt en de ogen visueel geopend. Deze stijl is zo veelzijdig dat hij goed werkt bij de meeste typen ogen.

 • Oogpotlood effect

Het oogpotlood effect omvat een 2-in-1 effect, een oogpotlood effect op het ooglid en wimpers die worden benadrukt. De wimpers worden aangebracht vanaf de binnenste ooghoek naar de buitenste ooghoek toe, waarbij de lengte geleidelijk aan vergroot wordt, maar met een minimale krul waardoor het lijkt alsof je oogpotlood op het ooglid hebt gedaan.

Dit is een mooie stijl, maar geschikt voor een specifieke groep mensen. Het werkt goed bij amandelvormige ogen waarbij de bovenste ooghoek wat naar boven staat. Bij mensen met diepliggende ogen of hangende oogleden ziet het er niet mooi uit.

 • Russian Volume/Hollywood Volume

Deze stijl wordt vaak gekozen bij volume wimper extensions (2-8D). Nepwimpers in deze stijl zijn taps toelopend aan de basis zodat ze er, zelfs met indrukwekkend volume, natuurlijk uitzien en het oog niet overbelasten. De wimpers en wimperlijn zien er dikker uit en je creëert een prachtige waaier van wimpers rondom de ogen.

Deze stijl werkt goed bij mensen met smalle ogen, de ogen zien er dan groter uit. Bij mensen met hangende oogleden of diepliggende ogen werkt het camouflerend.

Kleurrijke wimpers: hoe benadruk je het oog met kleur?

Wimper extensions met kleurrijke synthetische wimpers zijn technisch niet anders dan normale wimper extensions. Ze kunnen aangebracht worden met de klassieke, volume of hybride methode. Kleurrijke wimpers zijn verdeelt in drie varianten:

 • Vol: de hele look in één kleur
 • Gemengd: de stylist mengt de kleur tijdens de procedure
 • Ombre: de wimpers zijn zwart maar de punten hebben een andere kleur

Vrouwen kiezen vaak niet voor de hele look in één kleur, de resultaten zijn opvallend en niet geschikt voor de dagelijkse look. Vaak kiezen ze voor fijne accenten en blijven ze ver weg van de regenboog kleuren. Onthoud dan wimper extensions ongeveer 4 weken mee gaan en niet iedereen het zich kan veroorloven om terug te gaan voor het bijvullen van zo'n bijzondere stijl.

Hoe pas je kleurrijke wimpers aan op jouw kleur ogen?

Kleurrijke wimper extensions zijn een optie voor vrouwen die willen opvallen en indruk willen maken, maar je kunt ook kiezen voor een look die natuurlijker is. Sommige kleuren (anders dan zwart) passen bij de kleur ogen door contrast (kleur contrast) of juist door bij het oog te passen (harmonieuze kleur). Hoe kies je de beste kleur?

 • GROENE OGEN: contrasterende kleuren: ROOD, BRUIN, PAARS, LILA; harmonieuze kleuren: GEEL, BLAUW, GROEN
 • DIEPBRUINE OGEN: contrasterende kleuren: GEEL, PAARS, GROEN; harmonieuze kleuren: BRUIN, PERZIK, ZALM
 • BLAUWE/GRIJZE OGEN: contrasterende kleuren: GEEL, BOERGONDISCH ROOD, PAARS, ORANJE; harmonieuze kleuren: GROENE, GRAFIET, PAARS, GRIJS
 • BRUINE OGEN: contrasterende kleuren: GROEN, BLAUW, PAARS; harmonieuze kleuren: BEIGE, BRUIN, GRIJS, PERZIK

Kleurrijke wimper extensions: hoe meng je de kleuren?

Om ervoor te zorgen dat het effect niet overdreven is en dat de wimpers geschikt zijn voor elke dag, moet de wimperartiest de kleuren goed kiezen en kleurrijke extensions subtiel genoeg mengen om hun functie te kunnen uitvoeren: het oog benadrukken. Vaak kun je kiezen tussen twee effecten:

 • De stylist brengt een paar kleurrijke wimpers aan tussen de natuurlijke, waardoor je een subtiele look creëert en niet overdrijft in de gekozen kleur;
 • De stylist mengt de kleuren niet maar kiest één segment (vaak dichtbij de buitenste ooghoek) waar een paar wimpers in de gekozen kleur geplaatst worden. Hierdoor creëer je een kleurrijk accent.
 • Gedurfde klanten neigen vaak naar een andere oplossing en nemen afscheid van de zwarte wimpers. De drie meest populaire effecten zijn:
 • Een hele look in één kleur;
 • Een hele look met één kleur, maar gemengde tinten;
 • Een regenboog look met verschillende kleuren wimpers die gemengd worden.


Schrijf een reactie. Zodra de moderator het heeft goedgekeurd, wordt het geplaatst.