Gids: Mascara aanbrengen als een pro om er de hele dag van te kunnen genieten!

Gids: Mascara aanbrengen als een pro om er de hele dag van te kunnen genieten!

De meesten van ons realiseren zich niet dat het goed aanbrengen van mascara onze look en make-up esthetiek volledig kan veranderen. Of je nu fan bent van fijne definitie van de wimpers of juist van sterke, opvallende make-up houdt, je moet weten hoe je mascara op de juiste manier aanbrengt.

Waarom moet je vaardig zijn met mascara?

Goed bedekte wimpers zijn de sleutel naar gedefinieerde ogen. Met goede en fijne make-up worden de ogen meer gedefinieerd en zien ze er groter uit. We willen allemaal lange, dikke wimpers, dus fabrikanten van mascara komen tegemoet aan onze vele eisen door innovatieve verdikkende, verlengende of krullende mascara's aan te brengen. Soms zijn de producten zelfs 3-in-1. Maar, als je de mascara niet op de juiste manier aanbrengt, dan kan zelfs de duurste en beste mascara je niet helpen.

Teveel mascara opdoen, plakkende wimpers die op spinnenpoten lijken, veel klontjes die van de wimpers afvallen en vlekken op de oogleden: dit zijn een aantal veel voorkomende gevolgen van slecht gebruik van mascara, wat jouw make-up compleet kan verpesten. Aan de andere kant: mascara kan groteske effecten creëren die niks meer te maken hebben met stijlvolle make-up. Als je deze fouten wil voorkomen en je droomt van plezierige, langhoudende oogmake-up, bekijk dan onze make-up tips over het aanbrengen van mascara.

Aanbrengen van mascara: voorbereiding is een must!

Dit is misschien wel de belangrijkste stap om ervoor te zorgen dat de mascara op onze wimpers blijft zitten. Mascara plakt niet op wimpers die onzuiverheden en restjes van huidverzorgingsproducten, make-up, stof en dode huidcellen bevatten. Dit is het belangrijkste aspect voor het creëren van langhoudende make-up én de stap die het meest overgeslagen wordt. Je kunt de wimpers eenvoudig ontvetten. Het enige wat je hoeft te doen is goed voor de wimpers te zorgen en ze bijvoorbeeld te wassen met een beetje gezichtsgel, of op zijn minst afspoelen met water. Je kunt hier ook een speciale wimper en wenkbrauw shampoo voor gebruiken. Deze fijne producten werken geweldig bij het verwijderen van viezigheid, talg en make-upresten.

Als je de wimpers op deze manier voorbereid, dan accepteren de wimpers de eigenschappen van mascara en blijft deze goed zitten. Flexibele en gehydrateerde wimpers beschermen ook tegen klontjes!

Aanbrengen van mascara: is een wimperkrultang een must-have?

Niet noodzakelijk, maar het is een belangrijk onderdeel voor de beste make-up resultaten! Als je een wimperkrultang goed gebruikt dan:

  • worden de wimpers gelift,
  • worden de wimpers mooi gekruld,
  • zien de wimpers er langer uit.

Hoe gebruik je een wimperkrultang?

Het is vrij eenvoudig en intuïtief. Houd je aan de volgende drie stappen en gebruik de wimperkrultang altijd VOORDAT je mascara opdoet. De wimpers zullen breken als je de wimperkrultang gebruikt nadat je mascara hebt opgedaan!

  1. Breng de open wimperkrultang dichter bij het oog en zorg ervoor dat alle wimpers in het gat tussen de onderste en bovenste tang liggen.
  2. Als de onderste bek dichtbij de wimperlijn is duw je de tang dicht met gemiddelde kracht. Houd een beetje afstand van de wimperlijn en trek nooit aan de wimperkrultang, dan trek je de wimpers uit de haarzakjes.
  3. Wacht 10 tot 20 seconden. Hoe langer je de wimpers in de tang laat zitten, hoe spectaculairder de effecten.
  4. Open de wimperkrultang en beweeg hem richting de punt van de wimpers. Doe hem nogmaals dicht en wacht 5 tot 10 seconden. Zo krijg je nog meer krul in de wimpers.
  5. Je bent klaar! Als je de effecten nog een boost wil geven, dan kun je bovenstaande stappen herhalen. Breng direct hierna de mascara aan, de mascara zet de gekrulde wimpers dan vast.

TIP: Als je de effecten van de wimperkrultang nog een boost wil geven, dan kun je hem een beetje opwarmen met bijvoorbeeld een föhn. Wimpers zijn nou eenmaal haar en je kunt haar het makkelijkst stylen met warmte.

Aanbrengen van mascara: let's do it!

Als je de wimpers grondig gereinigd hebt en ze daarna met de wimperkrultang hebt gekruld, dan is het hoog tijd om de mascara aan te brengen! De meerderheid van de vrouwen haalt de borstel simpelweg over de wimpers, vanaf het midden tot de puntjes. Is daar iets mis mee? Nee, als je de wimpers subtiel wil benadrukken niet. Dat is jouw keus. De wimperlijn ziet er dan echter niet dikker uit en de wimpers zullen niet langer en dikker lijken. Als je dat wel wil, dan moet je een aantal belangrijke factoren in acht nemen.

DE JUISTE MASCARA KIEZEN VOOR JOUW WIMPERS

Het is belangrijk om te kijken wat jouw wimpers nodig hebben en wat je er mee wil doen. Als je ze langer wil laten lijken, dan kies je een mascara voor meer lengte (wellicht één die de wimpers ook krult). Zijn je wimpers dun en fijn? Dan is een verdikkende mascara de beste oplossing. Wil je maximale lengte, volume én krul? Kies dan een 3-in-1 mascara.

IK HEB DE JUISTE MASCARA, WAT NU?

Nu is het tijd voor make-up. Hoe gebruik je de mascara? Verwijder het overtollige product van de borstel nadat je de mascaraborstel uit de tube hebt gehaald. Je kunt dit met een tissue doen. Begin bij de wortels van de wimpers, dat is het meest belangrijke. Dit is cruciaal als je de wimpers er dikker uit wil laten zien, en dat willen we toch allemaal? Maak zigzaggende bewegingen richting de punt van de wimper toe. Hierdoor wordt het product gelijkmatig over de wimpers verspreid en worden de wimpers beter van elkaar gescheiden. De borstel bereikt ook de ruimtes tussen de wimpers in. Wacht tot de mascara opgedroogd is (ongeveer 30 seconden) en breng nog een laag aan om de resultaten nog een boost te geven.

TIP: Als je voor het cat eye effect gaat, breng dan de eerst laag aan vanaf het midden van je oog tot de buitenste ooghoek. Breng daarna nog een laag mascara aan over alle wimpers.

MOET IK MASCARA AANBRENGEN OP DE ONDERSTE WIMPERS?

Dit hangt van jouw persoonlijke voorkeuren af. Sommigen vinden het noodzakelijk omdat je anders een contrast krijgt tussen de oogleden. Dit is waar, zeker als je veel mascara gebruikt. Zorg ervoor dat je de balans behoudt. Als je één fijne laag aanbrengt en je niet tevreden bent met het effect, dan hoef je dat de volgende keer niet meer te doen. Onthoud ook dat mensen met blond of rood haar niet teveel mascara op hoeven te doen. Dit zorgt voor een contrast met de eigenschappen van jouw gezicht.

HOE BRENG JE MASCARA AAN OP DE ONDERSTE WIMPERLIJN?

Hier zijn twee technieken voor. De eerste bedekt de onderste wimpers door de borstel verticaal te houden. Raak de wimpers aan met de punt van de borstel en zorg ervoor dat de wimpers van elkaar gescheiden zijn. Als je korte wimpers hebt, dan is dit een handige methode. Mensen met langere wimpers op de onderste wimperlijn gebruiken de borstel liever op de 'normale' manier, horizontaal en met zigzaggende bewegingen. Pas de methode aan op jouw behoeften, ervaar waar jij je comfortabel bij voelt!

Aanbrengen van mascara: is het mogelijk om de effecten nog een boost te geven?

Ja, zeker. Naast het aanbrengen van meerdere lagen mascara en het gebruik van een wimperkrultang, kun je investeren in een mascara primer. Als je de term transparante mascara ooit bent tegengekomen, dan ging het vast hierover. Dit type product is ontwikkeld om de duurzaamheid van je make-up te verbeteren, de wimpers dikker, langer en krullender te maken én ze te voeden.

Dit product wordt op de wimpers aangebracht direct voordat je de mascara opdoet. De mascara primer scheidt de wimpers nauwkeurig en bedekt ze gelijkmatig waardoor ze meer volume en lengte krijgen. Het vormt een basis op de wimpers waardoor je ze gelijkmatig met mascara bedekt. Ook blijft de mascara beter plakken en de mascara zal niet onder het oog vlekken omdat de primer de wimpers elastischer maakt.

Transparante mascara bevat verzorgende en hydraterende ingrediënten, zoals botanische extracten en panthenol. De wimpers worden gladder, sterker en ze glanzen. Daarnaast wordt de synthese van proteïne gestimuleerd.

Aanbrengen van mascara: de mascara verzorgen

Het maakt niet uit hoe goed jij je best doet om de mascara goed aan te brengen, als je niet goed voor de mascara zorgt, dan zal het niet veel verschil maken. Zorg voor je cosmetica om hun levensduur te verlengen. Dit doe je door ze op de juiste manier te gebruiken. Met mascara is dat ook belangrijk. Bewaar hem op een plek waar de temperatuur stabiel is, uit de zon. Kijk ook of je lucht uit de verpakking weg kunt houden. Houd de mascaraborstel in een hoek als je hem uit de tube haalt, dan komt er zo min mogelijk lucht in en droogt de mascara niet snel uit. Beweeg de borstel ook niet in en uit de tube om meer mascara op de borstel te krijgen! Haal de borstel in een lichte hoek voorzichtig uit de tube. Zo krijg je meer mascara op de borstel. Hierdoor bespaar je geld, je doet immers langer met een mascara tube.Schrijf een reactie. Zodra de moderator het heeft goedgekeurd, wordt het geplaatst.