Essentials wimperartiest: wimper extensions pincet

Essentials wimperartiest: wimper extensions pincet

Wimperartiesten creëren prachtige wimper looks die wekenlang blijven zitten en ons 's ochtends veel tijd besparen. Om effectief te kunnen werken hebben zij een goede wimper pincet nodig. Lees meer over deze accessoire voor wimper extensions en waarom hij zo belangrijk is.

Wat is het verschil tussen een normale pincet en een pincet voor wimper extensions?

Als je niet zo bekend bent met dit onderwerp, dan zien de pincetten er op het eerste gezicht alleen anders uit. Een normale pincet is smal en de punt is zo ontworpen dat hij nauwkeurig kleine dingen kan vastpakken, zoals wenkbrauwharen op ongewenste plekken.

Wat doet een pincet voor wimper extensions? Deze accessoire is erg professioneel. De materialen waaruit deze tool bestaat zijn van de beste kwaliteit omdat deze verantwoordelijk zijn voor het comfort van zowel de stylist als de cliënt. Ze hebben een nauwkeurig grip en kunnen individuele nepwimpers vastpakken, lijmen en aanbrengen op de natuurlijke wimpers. Wimper extensions pincetten zijn ultra licht en vrij flexibel en daardoor ontzettend handig. Waarom maakt dit zoveel verschil?

Wimper extensions pincet: verlengde hand van de professional

Sinds 2005, vanaf de eerste dagen dat wimper extensions bestonden (voornamelijk gezet met de klassieke methode), is de populariteit van deze behandeling gestaag gegroeid. Toen waren er nog niet veel cliënten die het wilden proberen. Stylisten gebruikten de Noorweegse stalen pincet, welke toen inderdaad ideaal waren voor deze behandeling, maar ook vrij zwaar zijn. De reputatie en beschikbaarheid van de behandeling zijn enorm gegroeid, schoonheidssalons krijgen steeds meer cliënten en wimperartiesten begonnen de pijn te voelen van het constant werken met zo'n zware pincet.

Daarom gebruiken ze tegenwoordig lichtgewicht en nauwkeurige accessoires waardoor ze geen last krijgen van hun polsen als ze urenlang werken om verschillende looks te creëren. De punt van de pincet voor wimper extensions is verschillend dus elke wimperartiest kan ze testen en uiteindelijk de accessoire kiezen die haar job efficiënt en comfortabel maakt.

LEUK FEITJE: Net als onze handen raakt de wimper pincet ook gewend aan de druk van onze vingers. Elke keer als je een nieuwe wimper extensions pincet koopt heb je eerst het gevoel alsof je een compleet andere pincet in handen hebt, ook al is hij van hetzelfde merk en heeft hij exact dezelfde eigenschappen. Deze accessoire past zich aan aan onze handen en ons werk.

Pincet voor wimper extensions: welke soorten zijn er?

Je moet niet alleen vaardig zijn en geduld hebben als je wimper extensions aanbrengt, maar je moet ook gebruik maken van de juiste accessoires. Wimper pincetten maken een belangrijk onderdeel uit in dit proces dus elke wimperartiest heeft er een grote diversiteit van in huis. Ze zijn ingedeeld in twee soorten:

 • Rechte pincet: de belangrijkste functie is het scheiden van de wimpers. De lange, smalle punt van deze pincet glijdt tussen de wimpers zodat we de wimper kunnen pakken die we nodig hebben en daar een nepwimper of clusterwimper op kunnen lijmen.

 • Curved pincet: de rol is een beetje anders, ze worden gebruikt om wimpers uit de verpakking te halen en op de echte wimpers aan te brengen. Deze pincet maakt het makkelijker om een waaier van wimpers te creëren.

TIP: Niet alleen de punt van de curved pincet is anders, het ontwerp van handvat verschilt ook. Ze lopen taps toe in het gebied dat aangeeft waar de druk uitgeoefend moet worden bij gebruik van de pincet. Als we de pincet maximaal willen sluiten is dat de plek waar we het hardst duwen met onze duim. Wees voorzichtig en pas de kracht aan op het type pincet. Als je te hard drukt zal de flexibele pincet gaan buigen en de wimpers niet meer makkelijk kunnen vastpakken.

Waar let je op als een wimper extensions pincet uitkiest?

De keus voor een bepaalde pincet is afhankelijk van de voorkeur van de stylist en de techniek die ze ontwikkeld hebben na jarenlange ervaring. Het is niet de vorm van de punt van de pincet (een hoef, L-vorm of 40 graden hoek) die bij een bepaalde methode hoort. Pincetten hebben verschillende punten zodat elke wimperartiest de juiste tool voor zichzelf kan vinden.

Hier let je op als je een pincet uitkiest:

 • Materiaal van de pincet: RVS of chirurgisch staal is de beste optie. Deze pincetten zijn het meest duurzaam, bestand tegen schade en zullen langer voor je werken. Het reinigen van dit soort pincet is ook eenvoudig.
 • Ergonomie van wimper pincet: controleer of de vorm comfortabel voor je is voordat je bepaalt een specifieke pincet te kopen. Dit is de sleutel naar mooie styling, een goed gevormde accessoire maakt je werk makkelijker en zorgt voor pijnvrij werken.
 • De klemkracht van een wimper pincet: dit is erg belangrijk en we adviseren je een pincet aan te schaffen met een fijne klemkracht. Onthoud dat het stylen van de wimpers uren in beslag neemt en je geen pijn in je pols wil krijgen tijdens dit proces.
 • Het ontwerp van de pincet: ga voor minimalisme en kies een simpele zilveren pincet zonder versiering zoals verf op het handvat, wat eraf komt als je de accessoire reinigt en er daarna niet meer mooi uitziet. Vermijd vergulde pincetten (gouden kleur) of pincetten ie gemaakt zijn van "rainbow" staal. Het reinigen van de pincetten in een sonische wasmachine of met sterke chemicaliën veroorzaakt dan lelijke verkleuringen.
 • Ze moeten handgemaakt zijn: als je een pincet koopt die je voor een speciaal doel wil gebruiken, zorg er dan voor dat ze goed gevormd zijn en van goede kwaliteit zijn. Allen handgemaakte pincetten zijn door een professional geïnspecteerd en grondig getest.

Wimper extensions pincet: wat is het verschil tussen een wimperpincet met enkele en dubbele klem?

Wimper pincetten worden verdeeld in enkele en dubbele klem. De klem is het stuk waar de pincet sluit. Dit is de enige technische eigenschap van de pincet waarin ze verschillen.

 • Pincet met enkele klem: als deze gesloten zijn zitten de punten van de pincet direct over de gehele lengte tegen elkaar aan.
 • Pincet met dubbele klem: als deze gesloten zijn zitten de punten van de pincet op slechts één plek tegen elkaar aan en alleen direct na het verhogen van de druk (de pincet sluiten) komen de punten over de gehele lengte tegen elkaar aan.

Wat betekent dit in de praktijk? Pincetten met enkele klem zorgen voor nauwkeurig pakken van een wimper en aanbrengen van de extension. Ze kunnen gebruikt worden voor het creëren van een waaier wimpers met de 'off the strip' en 'interleaving' methode. De pincetten met dubbele klem maken het makkelijker om een waaier wimpers te creëren met de 'shimmy' methode, wat de meest populaire en snelle methode is voor het aanbrengen van wimper extensions. Hoe werken deze verschillende methoden?

Methoden voor het maken van een waaier wimpers

Er zijn 5 methoden voor het maken van een waaier wimpers, namelijk:

 • De shimmy methode: met een pincet met dubbele klem pak je het aantal wimpers dat je op een lijmstrip wil plakken. Druk de pincet voorzichtig dicht zodat de wimpers tussen het deel zitten dat niet op elkaar komt en beweeg ze zijwaarts om de wimpers maximaal te spreiden en een waaier te laten vormen. Druk daarna het pincet maximaal dicht, haal de waaier van de strip en breng deze aan op het oog.
 • De lean and pick-up methode: deze methode is bedoeld voor 2D wimpers. Pak twee wimpers van de hoek van de wimperstrip met het pincet en haal ze eraf met een trekkende beweging. Dit moet je wel voorzichtig doen zodat je de fijne wimpers niet beschadigd.
 • De off the strip methode: trek de benodigde hoeveelheid wimpers van de strip, maar doe dit tot halverwege de lengte zodat ze niet compleet van de strip af komen. Gebruik het pincet en vorm de wimpers in een mooie waaier. Sluit het pincet helemaal en trek de waaier wimpers van de strip af om ze op de natuurlijke wimpers te plakken.
 • De Interleaving methode: pak een geselecteerd aantal wimpers van de lijmstrip en plaats ze iets verder op de strip. Hierdoor krijg je meer ruimte om een waaier te creëren. Met de punt van het pincet scheid je de waaier en breng je ze aan op de wimpers.
 • De finger methode: haal de benodigde wimpers met het pincet van de strip af en vorm met je vingertoppen een waaier.

Het creëren van een waaier wimpers is een nauwkeurige skill waar je veel voor moet oefenen. Verschillende technieken zorgen voor andere resultaten, van natuurlijk ogende wimpers tot een indrukwekkende wimper stijl. Elke techniek vereist een andere vaardigheid en het kiezen van de juiste methode is soms afhankelijk van het gewenste effect, het type wimpers dat je gebruikt en de persoonlijke voorkeuren van de wimperartiest en cliënt.Schrijf een reactie. Zodra de moderator het heeft goedgekeurd, wordt het geplaatst.