Hoe krijg je binnen een paar seconden langere, dikkere wimpers?

Hoe krijg je binnen een paar seconden langere, dikkere wimpers?

De meeste vrouwen dromen van lange, volle wimpers maar hebben ook geen tijd voor lange behandelingen bij een professionele wimperartiest. Soms hebben we echt weinig tijd en willen we de effecten na slechts een paar minuten, kan dat? Ja, dat kan zeker!

Mascara voor lengte en volume

Mascara is voor vrouwen een must-have. Geen uitzonderingen. Velen van ons kunnen onze beauty case niet voorstellen zonder mascara. Zijn er mascara's die je wimpers definiëren?

Mascara voor meer volume met goede ingrediënten, die makkelijk aan te brengen is en vanaf de wortels werkt. Tegelijkertijd scheidt de mascara de haartjes nauwkeurig en voorkomt daardoor klontjes. De wimperlijn is direct voller en soms bereiken we dezelfde resultaten als met oogpotlood en zijn de ogen mooi gedefinieerd.

Mascara voor lengte werkt op een vergelijkbare manier. De structuur is dik genoeg om op de punt van de wimpers te blijven zitten, waardoor de wimpers direct langer lijken.

Door meerdere lagen aan te brengen verbeter je de look eenvoudig. Je kunt ook een 2-in-1 mascara gebruiken en genieten van zowel dikkere als langere wimpers, binnen een paar seconden! Onthoud om de mascara altijd op perfect gereinigde, olievrije wimpers aan te brengen, zodat de effecten langer zichtbaar blijven.

Wat is een transparante mascara en is het de moeite waard?

Als je niet tevreden bent met je mascara en je niet meer van het product wil aanbrengen, dan kun je een mascara primer gebruiken. Deze populaire, kleurloze mascara wordt voorafgaand aan een normale mascara gebruikt. Wat doet het precies?

 • Het maakt de wimpers dikker, je kunt meer volume opbouwen voordat je een normale mascara aanbrengt.
 • Het maakt de wimpers langer, de cosmetica zit op de punt van de wimpers om de wimpers de verlengen. Bovendien worden de wimpers elastisch en zie je meer krul.
 • Het is langhoudend, als de primer droog is dan blijft de mascara beter zitten. Bovendien is hij bestand tegen vocht en temperatuurwisselingen om te voorkomen dat de mascara gaat vlekken.
 • Het bereidt de wimpers voor op mascara. Een primer maakt de wimpers makkelijker te behandelen en scheidt ze van elkaar om te garanderen dat je mascara makkelijk aan te brengen is.
 • Het heeft voedende eigenschappen. Dit soort producten bevatten nutriënten die het wimperhaar verbeteren, versterken, hydrateren en elastischer maken.

Hoe gebruik je transparante mascara?

Gebruik van een mascara primer is niet ingewikkeld.

 1. Zorg ervoor dat de wimper gereinigd zijn. Gebruik regelmatig een gezicht cleanser of probeer een speciale wimper en wenkbrauw shampoo.
 2. Neem de borstel uit de tube en verwijder overtollig product, veeg dit af aan de tube of aan een tissue.
 3. Breng de primer aan vanaf de wimperlijn, hetzelfde als met mascara. Zigzag de borstel naar boven en terug om ervoor te zorgen dat je ook de kortste haren bedekt.
 4. Wacht tot de primer droog is, 30 seconden is voldoende. Eén laag is genoeg. Nu kun je mascara aanbrengen.

Tip: als je de levensduur van de mascara primer wil verlengen, probeer dan geen lucht in de tube te 'pompen'. Als je de borstel in de tube doet, draai hem er dan in om te voorkomen dat er extra lucht in de tube komt. 

Moet een mascara primer drogen voordat je mascara aanbrengt?

Ja, het moet drogen voordat je mascara aanbrengt. Hier verschillen de meningen over maar zo'n product heeft een specifieke formule die op een specifieke manier op de wimpers werkt. Als je hem mengt met mascara, dan beïnvloedt dit de eigenschappen en werkt het slechter. Breng pas mascara aan als de primer gedroogd is.

Henna op wimpers: natuurlijk dikker

Henna op de wimpers is een natuurlijke en effectieve manier om dikkere wimpers te krijgen en de kleur tegelijkertijd te intensiveren. Gemengd met water wordt het een pasta die je op de wimpers aanbrengt. Henna trekt niet in het haar, het bedekt de wimpers waardoor ze veel dikker worden.

Het kruid henna is rijk aan ingrediënten die de wimpers voeden en de gevormde laag beschermt ze tegen beschadiging. Blijf onze blogs lezen voor meer informatie over henna en het verven van wimpers.

Poeder op wimpers: simpele truc voor dikkere, langere wimpers

Als je geen mascara primer hebt en wel langere en vollere wimpers wil, wat dan? Probeer een simpel trucje van bekende make-upartiesten. Het gaat dan om los poeder.

Dit verbaast je misschien, maar werkt echt! Vrouwen houden van deze hack en delen hun resultaten op TikTok en Instagram. Zelfs mascara van slechte kwaliteit blijft de hele dag op de wimpers zitten zonder te vlekken. Maar, het verlengende en verdikkende effect is het beste. De combi van mascara en poeder creëert een dikke pasta die volume opbouwt op de punten van de wimpers.

Los poeder op wimpers. Hoe gebruik je het?

Er zijn twee populaire manieren die je op internet terugvindt. Dit is de eerste. Neem de mascaraborstel uit de tube, bedek deze met los poeder en doe hem terug in de tube. We raden deze methode echter niet aan. Het kan de formule van de mascara veranderen en verpesten waardoor het product onbruikbaar wordt.

Het is verstandiger om een extra borstel te kopen. Hier vind je een stappenplan om lengte en volume te creëren met los poeder.

 1. Reinig de wimpers nauwkeurig.
 2. Gebruik een wimperkruller voor lifting effecten.
 3. Breng de eerste laag mascara aan. Doe dit zo nauwkeurig mogelijk en zigzag de borstel naar boven en terug.
 4. Tijd voor los poeder. Breng een kleine hoeveelheid aan op een make-upborstel (een fluffy borstel) en breng dit op de wimpers aan. Raak met de borstel de haren niet aan maar schudt het poeder van de borstel op de wimpers. Wacht een paar seconden om het poeder te laten mengen met de natte mascara.
 5. Breng nog een laag mascara aan. Deze mengt met het poeder en de eerste laag mascara.

Hoe verdik je de wimpers? Alternatieve methoden

Als je dikkere wimpers wil en wat meer tijd hebt, dan kun je een speciaal wimperserum gebruiken. Als je dit consequent doet, dan behaal je langhoudende, sensationele resultaten die zelfs zichtbaar zijn als je geen make-up draagt. Dit soort producten zijn rijk aan vitaminen en extracten die het wimperhaar verbeteren en groei stimuleren. De resultaten komen niet alleen doordat de losse haren dikker worden, maar ook omdat er nieuwe haren groeien. Zulke producten krijgen goede reviews van gebruikers en zijn zeker de moeite waard.

Castorolie werkt ook goed. Dit is de beste DIY methode, die ook vriendelijk is voor je portemonnee. Castorolie is een rijke bron van vetzuren en vitamine E. De wimpers vallen minder uit en worden elastischer. Als je castorboonolie op de wimpers gebruikt wordt de haargroei gestimuleerd. Het duurt wel even voordat je resultaat ziet.Schrijf een reactie. Zodra de moderator het heeft goedgekeurd, wordt het geplaatst.