Wimper mapping: wat is het en hoe werkt het?

Wimper mapping: wat is het en hoe werkt het?

Wimper mapping is de moeite waard, of je nu een beginnend wimperartiest bent of jaren ervaring hebt op dit gebied. Wimper mapping is ontwikkeld om het proces van aanbrengen van wimper extensions makkelijker en korter te maken. Hoe werkt wimper mapping? Is het echt nuttig? Kun je kant-en-klare wimper maps gebruiken of moet je er zelf één creëren? Je leest het allemaal vandaag!

Wimper mapping: wat is het precies?

Een wimper map (de makkelijkste term) is een diagram met wimper extensions die aangeeft welke wimpers je moet kiezen en waar je ze aanbrengt. Zo'n map is gemaakt om het voor een wimperstylist makkelijker te maken een specifieke look te creëren en tegelijkertijd de symmetrie van de ogen van de cliënt te behouden. Bovendien kan wimper mapping helpen het proces te verkorten. Het duurt minder dan een minuut en maakt het werken efficiënter. Je hoeft geen tijd te verspillen met nadenken over de volgende stappen van de behandeling, je kunt direct verder met wat de wimper map voorstelt.

Wimper mapping: voor wie?

Zowel beginnende als ervaren wimperartiesten vinden wimper mapping zinvol. Voor beginners is het zeker een goede keus om dat je zo leert specifieke stylen te creëren en de informatie beter kan opslaan, zeker als het gaat om dikte, lengte, krul en de gekozen wimper extensions methode.

Ervaren wimperartiesten kunnen het ook gebruiken om sneller en makkelijker te werken. Er is niks mis mee, wimper mapping kan de productiviteit significant verhogen. Daarom is het een goed idee om wimper mapping onder de knie te krijgen en te gaan gebruiken.

Wimper mapping: hoe werkt het?

Het proces is vrij simpel. Als je jouw cliënt klaarmaakt voor wimper extensions, dan moet je de één van de meest belangrijke stappen altijd onthouden: het scheiden van de onderste en bovenste wimpers zodat ze niet bij elkaar in de buurt komen bij het aanbrengen van de extensions. Dit kun je met speciale pads doen (hydrogel of juist een pluisvrij model). Plaats de oogpad op het onderste ooglid, scheidt de onderste wimpers van elkaar en begin met het aanbrengen van de extensions. Als je een speciale wimper map wil maken, dan is dit het moment.

Pak een pen of dunne marker en teken puntjes op het oogpad waarmee je bepaalt welke lengte nepwimpers je wil gebruiken. Teken lange lijnen, de extensie van de natuurlijke wimpers. Hierdoor delen we de wimpers in segmenten in en markeren we ze met nummers die corresponderen met een lengte. Zo weten we welke wimpers we nodig hebben tijdens de behandeling. Klaar is Kees! Wimper mapping is niet lastig of tijdrovend en kan heel helpend zijn.

Waar let je op bij het maken van een wimper map?

Onthoud dat oefening kunst baart. Wimper mapping is niet ingewikkeld en met de tijd ontwikkelt elke wimperartiest haar eigen methode. Om het goed te doen moet je rekening houden met een paar belangrijke factoren:

  • Meet de lengtes van beide ogen nauwkeurig. De ogen kunnen van elkaar verschillen. Om symmetrie van de wimpers te behouden moet je dit in je achterhoofd houden.
  • Creëer een wimper map als de cliënt zit of staat. Als ze ligt wordt het lichaam beïnvloed door de zwaartekracht waardoor het oog er anders uitziet.
  • Je kunt de map ook op het ooglid maken, met kleine puntjes. Dit is handig omdat je het ooglid vaak uitstrekt tijdens de behandeling, waardoor de vorm veranderd. De puntjes geven je meer controle over het proces.

TIP: Als je een pen kiest voor de wimper map, kies dan voor een andere kleur dan zwart. Het kan groen of roze zijn. Hierdoor worden je ogen minder moe omdat de kleur wimpers contrasteert met de kleur pen die je gebruikt hebt.

Kant-en-klare wimper maps: kun je ze gebruiken?

Kant-en-klare wimper maps zijn stickers die je op de hydrogel pads kunt plakken. Ze zijn er handig en je kunt ze natuurlijk gebruiken, maar het is niet altijd de beste keus vanwege deze redenen:

  1. Door kant-en-klare maps te gebruiken ontwikkel je geen eigen methode. De maps zijn verdeeld in verschillende wimper stijlen, maar professionals geloven dat het beter is om ervaring op te doen met het maken van een wimper map. De cliënt zal jouw persoonlijke benadering en aandacht ook waarderen.
  2. Ze kunnen meer kwaad dan goed doen. Onthoud: iedereens ogen verschillen en het rechte en linker oog kunnen ook van elkaar verschillen. Als je hetzelfde stencil gebruikt bij het linker en rechter oog, dan kun je een asymmetrische look krijgen. Voor een wimperartiest is het verstandig om de vorm ogen te analyseren en een eigen wimper map te tekenen. Ze krijg je het mooiste en meest symmetrische resultaat.

Wimper mapping: meest populaire wimper stylen

  • Doll eye effect: Gebruik de langste wimpers in het midden van het oog. Het doll eye effect is ontwikkeld om het oog ronder te laten lijken en meer open te laten staan. Dit effect is ideaal bij mensen met amandelvormige ogen of ogen die wijd open staan.
  • Cat eye effect: Dit effect wordt vaak gebruikt om het oog er langer uit te laten zien. Vergroot de lengte van de wimpers geleidelijk van de binnenste naar de buitenste ooghoek toe. Onthoud om korte wimpers (1 of 2 mm) bij de buitenste ooghoek te gebruiken. De natuurlijke wimpers zijn daar korter en soms wat zwakker waardoor de wimpers sneller uitvallen of naar beneden hangen en de look verpesten. Deze stijl is vrij universeel maar werkt het best bij ronde ogen of ogen die dicht bij elkaar staan.
  • Squirrel eye effect: Hierbij denk je misschien aan een berg. De lengte wordt vanaf de binnenste ooghoek geleidelijk vergroot tot je het hoogste punt van de wenkbrauw bereikt hebt. Daarna wordt de lengte van de wimpers geleidelijk aan weer verminderd. Het squirrel eye effect lift de buitenste ooghoek en is geschikt voor amandelvormige ogen, hangende oogleden en ogen die dicht bij elkaar staan.
  • Kim effect: Één van de meest populaire en gewilde wimper extensions effecten. Zoals je kunt zien in de foto worden de wimpers, naast het standaard volume, nog verbetert met langere wimpers zodat je spectaculaire stralen creëert. Dit is ook een universeel effect maar het meest geschikt voor amandelvormige en ronde ogen.


Schrijf een reactie. Zodra de moderator het heeft goedgekeurd, wordt het geplaatst.